Nieuwe proef treinen zonder spoorboekje

DEN BOSCH - Volgende maand rijdt er in de spits elke tien minuten een trein tussen Eindhoven, Den Bosch, Utrecht en Amsterdam. Het gaat om een proef met het rijden zonder spoorboekje.

Tussen 6 september en 1 oktober kunnen reizigers tussen zeven en negen uur 's ochtends en tussen vier uur 's middags en zeven uur 's avonds om de tien minuten een trein verwachten op dit traject.
Kritiek <br>Vorig jaar hielden NS en ProRail hier ook al zo'n proef. Toen gebeurde dat in een rustige periode. Nu duurt de proef langer en is hij ook in een drukkere tijd. De gemeenten Vught en Boxtel hadden toen kritiek omdat de vele spoorwegovergangen daar vaker dicht waren. De Boxtelse wethouder Win van der Zanden is toch blij dat er een nieuwe proef komt, in een drukkere periode: "Om te weten hoe groot de ellende is, is het goed dat er een nieuwe telling plaatsvindt, omdat de vorige niet correct was."
Chaos <br>Van der Zanden verwacht een grotere chaos in Boxtel dan vorig jaar, onder meer omdat de proef nu niet in een vakantie valt. Hij is helder over zijn standpunt: "Het kan niet zo zijn dat NS en ProRail de lol ervan hebben en Boxtel de lasten."

Meer over dit onderwerp:
treinen spoorboekje ns prorail
Deel dit artikel: