Gooien handgranaat Carpe Diem op camera

HELMOND - De man, die twee handgranaten bij coffeeshop Carpe Diem naar binnen gooide, is vastgelegd op camera. De politie heeft beelden van de bewakingscamera van de zaak in Helmond vrijgegeven.
Op de bewakingsbeelden is te zien hoe twee personen op een donkere motor arriveren bij de coffeeshop. Een dader gooit met een steen een ruit in. Daarna krijgt hij van een tweede dader twee handgranaten aangereikt. Hij gooit ze door de kapotte ruit naar binnen. In de coffeeshop vond een flinke explosie plaats. De daders vluchtten op de motor.
Explosie
De ruiten werden bij de explosie naar buiten geblazen. Tot aan de overkant van de straat lag glas. De coffeeshophouder vermoedt dat jaloezie een rol heeft gespeeld. Coffeeshop Carpe Diem ging kort geleden open als de tweede coffeeshop in Helmond. Toen de coffeeshop nog in aanbouw was, reed er al eens iemand opzettelijk met een terreinwagen naar binnen.
Beloning
De hoofdoffcier van justitie in Den Bosch heeft een beloning van 7500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de twee daders van de granaataanslag op coffeeshop.
Meer over dit onderwerp:
carpe diem handgranaat explosie