Vernieuwd Willem II start aan Eredivisie vrouwenvoetbal

TILBURG - De Eredivisie vrouwenvoetbal gaat donderdag weer van start. De selectie van Willem II heeft een flinke make-over ondergaan. Een elftal speelsters vertrok. Zeven kwamen er voor terug.
De Eredivisie voor vrouwen is uitgebreid met twee clubs. De nieuwkomers zijn VVV-Venlo en FC Zwolle. Inmiddels vaste clubs op het hoogste niveau vrouwenvoetbal in Nederland zijn FC Utrecht, AZ, FC Twente, Heerenveen en ADO Den Haag. Willem II is de enige Brabantse club die deelneemt aan de competitie.
Titel<br>Willem II is er sinds de oprichting van de Eredivisie voor vrouwen bij. En niet geheel onverdienstelijk. De Tilburgse club deed, zeker in de eerste twee jaren, mee om de titel.
Vorig jaar kenden de Tilburgers een minder seizoen. Weliswaar eindigden ze als derde, maar met een flinke achterstand op AZ, dat het Nederlandse vrouwenvoetbal tot nog toe domineert.
ADO Den Haag<br>Donderdag start voor Willem II de competitie met de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Een altijd lastige uitwedstrijd voor de Tricolores, want het wist de wedstrijd in Den Haag nog nooit te winnen. Drie keer werd met 1-0 verloren. ADO Den Haag eindigde de afgelopen twee seizoenen als nummer twee.
<img alt="" style="margin: 0px; width: 620px; height: 410px;" src="/media/images/201009/Speelsters_Coach_620.jpg" />Nieuwe aanwinsten Renee Slegers, Manou Meulen en coach Peter Coumans.
Transfers<br>Door het vertrek van een elftal speelsters en de komst van zeven nieuwe, bestaat de selectie van Willem II nu uit veertien speelsters en twee keepsters, waaronder de internationals Manou Meulen en Renée Slegers.
Maartje Joosten hoorde tot voor kort ook nog bij het elftal, maar besloot vlak voor de start van de competitie te stoppen met voetbal. Ze neemt een jaar vrijaf om geheel fit te worden - ze kampt met veel blessures - en ze wil een wereldreis maken.
Trainer<br>De belangrijkste transfer is misschien wel de komst van een nieuwe trainer, Peter Coumans. De 42-jarige coach heeft een contract voor één jaar. Hij speelde onder meer voor de amateurs van PSV en stond onder contract bij het Belgische Kasterlee en FC Eindhoven. Bij die laatste club trainde hij de afgelopen jaren verschillende jeugdelftallen.
Coumans is benieuwd naar de eerste wedstrijden van zijn elftal: "We hebben een hele korte voorbereiding gehad. Maar ik denk dat we in het seizoen kunnen groeien. De doelstelling is duidelijk: meer punten halen dan vorig jaar toen we op 26 punten eindigden", <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1417751053/Vernieuwd+Willem+II+start+aan+Eredivisie+vrouwenvoetbal.aspx&amp;action=media" target="_self">aldus Coumans.</a>
Voorbereiding<br>In de voorbereiding speelden de vrouwen van Willem II slechts twee oefenwedstrijden. Tegen RCL uit Leiderdop werd makkelijk met 4-1 gewonnen. Tegen het Belgische Lierse SK kwam Willem II niet verder dan een 2-2 gelijkspel.
<img alt="" style="margin: 0px; width: 620px; height: 310px;" src="/media/images/201009/Willem2_vrouwen_620.jpg" />
Programma 2010-2011<br>Donderdag 2 september<br>ADO - Willem II<br>Donderdag 23 september<br>Willem II - VVV-Venlo<br>Donderdag 30 september<br>FC Twente - Willem II<br>Donderdag 7 oktober<br>Willem II - Heerenveen<br>Donderdag 14 oktober<br>Willem II - FC Utrecht <br>Donderdag 4 november<br>AZ - Willem II<br>Donderdag 11 november<br>Willem II - FC Zwolle<br>Donderdag 2 december<br>Willem II - ADO<br>Donderdag 9 december<br>VVV-Venlo - Willem II<br>Donderdag 16 december<br>Willem II - FC Twente<br>Donderdag 20 januari<br>Heerenveen - Willem II<br>Donderdag 27 januari<br>FC Utrecht - Willem II<br>Donderdag 3 februari<br>Willem II - AZ<br>Donderdag 17 februari<br>FC Zwolle - Willem II
Resultaten in competitie<br>2007-2008: 2de. Drie punten achter AZ<br>2008-2009 3de. Drie punten achter nummer een AZ.<br>2009-2010 3de. Vijftien punten achter nummer een AZ.
Onderlinge resultaten Willem - ADO<br>Seizoen 2009-2010<br>Willem II - ADO 3-1<br>ADO - Willem II 1-0<br>Seizoen 2008-2009<br>Willem II - ADO 2-1<br>ADO - Willem II 1-0<br>Seizoen 2007-2008<br>ADO -Willem II 1-0<br>Willem II - ADO 3-0
Meer over dit onderwerp:
willem ii eredivisie vrouwen
Deel dit artikel: