Zwaargewonde jongen (7) op schoolplein redelijk stabiel

LOOSBROEK - De 7-jarige jongen die woensdag zwaargewond raakte op een schoolplein in zijn woonplaats Loosbroek, heeft hierbij enkele breuken in zijn schedel opgelopen. Onderzoek heeft geen uitval van functies aangetoond. Dat heeft de directeur van de St. Albertusschool in Loosbroek donderdag laten weten.
De jongen is inmiddels even bij kennis geweest en hij heeft toen goed gereageerd op prikkels. Hij was sinds het ongeluk kunstmatig in coma gehouden.
Hij is goed de nacht doorgekomen. Doktoren hadden gezegd dat de eerste nacht kritiek zou zijn voor de overlevingskansen van de jongen. Hij blijft voorlopig op de intensive care.
De jongen raakte woensdag zwaargewond toen een voetbaldoel tijdens het speelkwartier op zijn hoofd viel.
Een vriendje van het slachtoffer vertelde dat de lat naar beneden kwam nadat er twee keer een bal tegenaan was geschoten. Het doel zat aan een muur en is losgeraakt. Daarna is het op het kind terecht gekomen, hij is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval heeft grote impact op de school, dat vertelde een oma die haar kleinkind van school kwam halen.
De jongen is een leerling van groep 4. Hij is met een traumahelikopter naar het UMC St Radboud in Nijmegen gebracht. Het is niet bekend wat hij heeft opgelopen, wel is duidelijk dat hij in coma wordt gehouden. Andere kinderen zijn niet gewond geraakt, ze zijn wel hevig geschrokken. De kinderen zijn na het ongeluk allemaal mee naar binnen genomen, vertelde het vriendje. Leerlingen en personeel zijn opgevangen.
De jongen wordt in de traumahelikopter meegenomen (foto: SQ-Vision, Marco van den Broek).
Meer over dit onderwerp:
de albertusschool umc st radboud