Achtbaanverslaafden bezoeken BillyBird Park

HEMELRIJK - Een groep van 29 achtbaanfanaten heeftvrijdag het BillyBird Park in Hemelrijk bezocht. De in 2009 geopende achtbaan werd aan een test onderworpen. De achtbaan viel in de smaak, want het is een uniek exemplaar.

Amerikanen, Denen, Engelsen en ook Nederlanders waren van de partij. De club met meer dan duizend leden bezoekt achtbanen over de hele wereld. Met als doel: Airtime. Zo heet het moment als je maag omhoog komt, terwijl je zelf met de achtbaan omlaag gaat.
Volgens de oprichter van <a href="http://www.coasterclub.org/"_blank">de European Coaster Club</a> is de club in het leven geroepen nadat achtbaanliefhebbers elkaar regelmatig tegenkwamen bij de attracties.
Billy Bird Park in Hemelrijk heeft maar een achtbaan. Een wat kleinere waardoor 'airtime' waarschijnlijk wat minder voelbaar is. <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1428651073/Achtbaanverslaafden+bezoeken+BillyBird+Park.aspx&action=media">Toch is de club tevreden over de achtbaan.</a> De grotere achtbanen zijn vaak gemaakt in series waardoor je in verschillende parken eenzelfde soort tegen kunt komen. De kleinere familieachtbaan is dus uniek en op maat gemaakt voor Billy Bird Park. Hoe die gemaakt is kun je zien op de site van <a href"http://www.billybird.nl/nl/meer/filmpjes/"_blank">Billy Bird</a>.
Het gezelschap reist vijf dagen door Nederland en België om in totaal 5 andere parken en ook nog een kermis te bezoeken. Zaterdag staat de Efteling op het programma.Meer over dit onderwerp:
achtbaan european coaster club
Deel dit artikel: