Brabanders in race voor Televizier Ster

30 september 2010 om 23:58
nl
Yvonne Jaspers uit Boxtel, Jeroen van Koningsbrugge uit Den Bosch en oud-PSV'er René van der Gijp maken kans op een Televizier Ster danwel Talent Award. Dat maakte de AVRO vrijdagavond bekend.
Geschreven door

Naast Yvon Jaspers zijn Irene Moors en Linda de Mol genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster. Zij wonnen de prijs voor beste presentatrice van het jaar alle drie al eens. Jaspers zelfs al drie keer: in 2006, 2008 en vorig jaar. De Mol sleepte hem in de wacht in 2001 en Moors in 2002.

Jeroen van Koningsbrugges concurrenten voor de Zilveren Televizier Ster voor mannen zijn Joris Linssen en Mathijs van Nieuwkerk. Die laatste kwam al vijf keer voor de prijs in aanmerking. Linssen en Van Koningsbrugge zijn nieuwkomers.

Oud-PSV'er René van der Gijp, Jan Kooijman en Jan Smit maken kans op de Televizier Talent Award, die dit jaar voor de derde keer wordt uitgereikt. Van der Gijp is voetbalanalist bij het RTL-programma Voetbal International.
Gouden Televizierring
'De TV Kantine', 'Ik hou van Holland' en 'Wie is de Mol?' maken kans op de Gouden Televizierring 2010. 'De TV Kantine' en 'Ik hou van Holland', beide van RTL4, zijn voor de eerste keer genomineerd. Voor 'Wie is de Mol?' (AVRO) is het de vierde keer dan het programma kans maakt op de onderscheiding.

Voor de Gouden Stuiver, de onderscheiding voor het beste jeugdprogramma, zit voor de elfde keer 'Het Klokhuis' in de strijd. Het programma neemt het op tegen 'Sesamstraat' en 'Taarten van Abel'.

De televisieprijzen worden op 22 oktober voor de 45e keer uitgereikt tijdens het Gouden Televizierring Gala in Koninklijk Theater Carré.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.