Televizier-Ster voor Jaspers en Van Koningsbrugge

21 oktober 2010 om 23:32
nl
Yvon Jaspers uit Boxtel en Jeroen van Koningsbrugge uit Den Bosch hebben vrijdagavond de Zilveren Televizier-Ster gewonnen. Oud-PSV'er René van der Gijp greep naast de Televizier Talent Award. Dit gebeurde tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in theater Carré in Amsterdam.
Geschreven door

Van Koningsbrugge greep als teamcaptain van het programma Ik Hou Van Holland naast de Gouden Televizier-Ring 2010. De belangrijkste televisieprijs werd gewonnen door de TV Kantine (RTL4). Het persiflageprogramma van Carlo Boszhard en Irene Moors kreeg 38 procent van de stemmen van het publiek en versloeg daarmee, naast Ik Hou Van Holland (RTL4), ook Wie Is De Mol? (AVRO).

De TV Kantine was net als Ik Hou Van Holland niet eerder genomineerd voor de prestigieuze publieksprijs, terwijl Wie Is De Mol? voor de vierde keer naast de prijs greep.
Vierde Ster
Yvon Jaspers (KRO, BNN) kreeg de Zilveren Televizier-Ster 2010 voor beste tv-presentatrice van het jaar. Ze ontving de publieksprijs voor de vierde maal. De presentatrice van de KRO-programma's Boer Zoekt Vrouw en XXS en de BNN-serie Over Mijn Lijk won de prijs eveneens in 2006, 2008 en 2009. De andere genomineerden bij de vrouwen waren Linda de Mol (RTL) en Irene Moors (RTL).

Jaspers: "Het was voor mij een heel bijzonder tv-jaar. Ik heb twintig mensen ontmoet: tien boeren, vijf anorexiapatiënten en vijf mensen die nog maar kort te leven hadden. Die mensen vertrouwen mij hun verhalen toe." Drie deelnemers aan Over Mijn Lijk lieten Jaspers toe aan hun sterfbed. "Maartje, Pieter Jan en Sandra, jullie worden niet vergeten", zei Jaspers in haar dankwoord.
Eerste nominatie
Bosschenaar Jeroen van Koningsbrugge werd bij de mannen uitgeroepen tot tv-presentator van het jaar. De teamcaptain van Ik Hou Van Holland (RTL4) en de maker van het satirische televisieprogramma Draadstaal (VPRO) kreeg de Zilveren Televizier-Ster uit handen van Jaspers. Van Koningsbrugge was net als zijn concurrent Joris Linssen (NCRV) nooit eerder genomineerd in deze categorie. Dit in tegenstelling tot Matthijs van Nieuwkerk, die voor de vijfde maal kanshebber was, maar de publieksprijs opnieuw aan zijn neus voorbij zag gaan.
Talent Award
De Televizier Talent Award werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De vorige winnares Lieke van Lexmond reikte de talentenprijs uit aan Jan Kooijman, acteur in de RTL4-soap GTST, jurylid in So You Think You Can Dance (RTL5) en een van de presentatoren van de RTL4-zomerserie Ik Kom Bij Je Eten. Naast René van der Gijp (RTL7) was ook Jan Smit (TROS) genomineerd in de categorie voor nieuw presentatietalent.
Jeugdprogramma
Sesamstraat (NTR) won de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma. De makers deden een oproep het kinderprogramma voortaan weer om half zeven te programmeren, zoals het ooit was. Sesamstraat was drie keer voor deze prijs genomineerd. Het Klokhuis (NTR) greep voor de elfde maal naast de Gouden Stuiver, de derde genomineerde was Taarten van Abel (VPRO).


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.