Geen nieuwe straf tbs'er na steekpartij Hema Uden

DEN BOSCH - De tbs'er die in april van dit jaar in de HEMA in Uden een vrouw neerstak, is maandag door de rechter in Den Bosch ontslagen van alle rechtsvervolging. Dat betekent niet dat hij is vrijgesproken, maar wel dat hij geen extra straf of tbs krijgt.
De man is weliswaar schuldig aan <A href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/135413612/Tbser+kocht+mes+in+HEMA+Uden.aspx">poging tot moord</A>, maar dat kan hem niet worden aangerekend omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar is. Het Openbaar Ministerie had tbs met dwangverpleging <A href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/144074802/Geen+celstraf+voor+steekpartij+HEMA+Uden.aspx">geëist</A>.
Mes<br>De 49-jarige man stak in april een 61-jarige vrouw uit Boekel neer in de HEMA in Uden. Hij zat in kliniek De Corridor, in het naburige Zeeland. Hij was op begeleid verlof, maar wist aan de begeleider te ontsnappen.
De man had al tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen voor een moord die hij had gepleegd in 1999. Deskundigen achten hem niet meer behandelbaar. Daarom verblijft hij sinds 2006 op een longstay-afdeling. Opnieuw tbs of een nieuwe maatregel opleggen acht de rechtbank niet zinvol.
Verlof<br>Tbs'ers in de kliniek van de <A href="http://www.pompestichting.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=141&Itemid=112" target=_blank>Pompestichting</A> mochten een aantal maanden <A href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/137083862/Tbsers+mogen+nog+niet+met+verlof.aspx">niet met verlof</A>. Eind augustus heeft Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie plannen van de kliniek om de uitvoering van het verlof te verbeteren goedgekeurd. Sindsdien mogen de tbs'ers weer met verlof.


Meer over dit onderwerp:
hema tbs mes steekpartij
Deel dit artikel: