Wie is Ferry van de Zaande?

TILBURG - Hij is misschien wel de enige bekende Tilburger die niet genoeg had aan één fanclub op Hyves, maar er twee nodig had. En als hij niet de enige is, dan issie toch zeker de enige pop met die status.

En als dát niet zo is: dan issie toch zeker de enige pop met twee fanhyves-pagina's, een MySpace-profiel -wie heeft dat tegenwoordig nog?-, een reeks eigen ringtones, een Facebookpagina, een verleden bij Omroep Brabant Televisie... en nu ook een echt boek.
Echte Tilburger<BR>Ferry van de Zaande presenteert vrijdagmiddag zijn eerste boek waarin hij zijn columns die hij al eerder schreef, bundelde. Het boek bevat ook nog niet eerder gepubliceerd materiaal, verklapte hij vast. 'Verhalen van een echte Tilburger', heet het.
Walhalla<BR>Ferry is een ware cultfiguur in Tilburg en sinds zijn optredens in Omroep Brabant programma Walhalla werd hij dat in heel Brabant. Samen met sidekick Eefje Wentelteefje legde hij menig bekende Brabander het vuur na aan de schenen. Wesley, Addy van de Krommenacker, Nikki Kerkhof, de complete BZB, allemaal schoven ze aan bij Ferry en Eefje aan de keukentafel.
Van Broekhoven tot de Blaak<BR>"Ferry is geliefd van Broekhoven tot de Blaak en heeft fans van Hulten tot aan de Udenhoutse Leemkuilen", weet de nieuwe burgemeester Noordanus nu al. Hij schreef het voorwoord.
Pilske<BR>Maar wie Ferry nu echt is, blijft onduidelijk. Dat hij graag een pilske vat is duidelijk, meer dan één zelfs. Zo omschrijft hij het zelf op zijn MySpace 'Van de Zaande heeft reeds een indrukwekkend c.v. Zo handelde hij o.a. in oude metalen en tweedehands auto's en is hij nog altijd bekend als vertolker van het Tilburgstalige lied. Ondanks de vele akkefietjes met zakenpartners en justitie is hij onlangs uitgeroepen tot vooraanstaand stadgenoot.'
Bijles Tilburgs<BR>Hij heeft trouwens nog een beroep: hij geeft <A href="http://www.xs4all.nl/~josmargo/download/Ferry%20op%208fm/19%20-%20Cursus%20Tilburg.mp3" target="_blank">bijles Tilburgs</A>. Hij zal vast nog wel meer 'bijbeuntjes' hebben gehad, maar misschien is het beter om het daar niet over te hebben, vanwege belasting.
Tsja, wat is er verder nog te vertellen over Ferry? Het is duidelijk dat hij houdt van carnaval, gek is op de kermis en graag luistert naar Nederlandstalige muziek ... en oh.. hij heeft een hekel aan Jehavo's, vooral wanneer ze 's morgens <A href="http://www.xs4all.nl/~josmargo/download/Ferry%20op%208fm/17%20-%20Jehavo's.mp3" target="_blank">voor zijn deur staan</A>. 'Heel beleefd zei ik: Hey Naait em! Zette ze zo de poot tusse de deur!'
Ook Ferry is ondanks twee fanhyves-pagina's, een MySpace-profiel een reeks eigen ringtones, een Facebookpagina, een verleden bij Omroep Brabant Televisie en een eigen boek, heel gewoon gebleven.
Meer over dit onderwerp:
ferry van de zaande
Deel dit artikel: