Science Fiction in Brabant

EINDHOVEN - Bij Science Fiction denk je aan een genre dat vooral door Engelstaligen wordt geschreven en gelezen. Niets is minder waar: in de uitzending van Eefke was er aandacht voor SF van Brabantse bodem!

Schrijver Django Mathijsen uit Goirle schreef het boek ‘Mando Vidé en het Robotbevrijdingsfront’. In het boek volg je robotprogrammeur Mando Vidé. Hij wordt in de val gelokt door een jeugdvriendin en de buitenwereld denkt dat hij een terrorist is die robots programmeert om zich tegen mensen te keren. Kan Mando de aanslag die de boosaardige Dylah plant met een gevechtsrobot, nog voorkomen? Het is een spannend boek dat je zo uitleest. En passant beschrijft Django hoe de wereld er volgens hem in 2040 uit kan zien, met bijvoorbeeld stamcel gekweekte biefstukjes en oorringen waarmee je kunt bellen. Toch speelt een gewone rode Ford een belangrijke rol in het verhaal en worden gevechtsrobots zoals je die nog van het tv-programma ‘Robot Wars’ kent in details beschreven. Django weet waar hij het over heeft, want hij was als adviseur jarenlang betrokken bij deze programma’s. Omdat de robots in de shows te groot en te gevaarlijk werden, stopten de shows. Een honderd kilo wegende robot kan zo uit een arena breken en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Django is van plan om over hoofdpersoon Mando meer verhalen te schrijven, maar dan moet dit boek eerst uitverkopen. Het wordt uitgegeven door Books of Fantasy, een Nederlandse uitgever voor boeken over bovennatuurlijke zaken, fantasy en dus ook Science Fiction.
Django is nu bezig met een boek over WikiLeaks. Dat is bijna af en maakte hij met zijn schrijfpartner. Het boek wordt deze maand naar uitgevers gestuurd en is een thriller. Hopelijk wordt dit boek snel opgepikt. Het is in ieder geval een actueel onderwerp.
Deel dit artikel: