Wilbertoord winnaar van Dorpen Derby 2010

ESBEEK - Wilbertoord is de winnaar geworden van de Brabantse Dorpen Derby 2010. In de finale in Esbeek liet Wilbertoord met het project 'De Evenementenwagen' de acht projecten van de andere finalisten achter zich.
In de finale kreeg Wilbertoord liefst vijftig procent van de stemmen van het publiek. Door de overwinning strijken de initiatiefnemers 25.000 euro op voor het project. Met 'De Evenementenwagen' wil Wilbertoord bij evenementen in de buitenlucht voor eten en drinken kunnen zorgen en voor een toilet.
De laatste drie
Tijdens de finale gaf de jury haar oordeel over de negen finalisten en werd de eindstand van het internetstemmen bekend gemaakt. Hierdoor werd een top-drie bekend. Daarna konden kijkers sms'en of bellen, waardoor er een winnaar kwam. Ook Bladel met Podium10 en 's Gravenmoer met Hoeve De Vijf Turven, zaten bij de laatste drie. Zij kregen allebei 8000 euro.
Andere finalisten
Naast 'De Evenementenwagen' bleven er nog acht projecten over voor de finale: Podium10 (Bladel), Circus Bindt en Beweegt (Boxtel), Voor Eeuwig Vastgelegd (Heeze), De Schans (Chaam), Goud van de Peel (Someren), Het Patersbos (Langeweg), Hoeve De Vijf Turven ('s Gravenmoer) en Molen De Zwaan (Vinkel). De negen finalisten kwamen allemaal met een bus vol supporters uit hun dorp, allemaal met hoop op een goede afloop, want alles staat nog open!
Uitzending
De Brabantse Dorpen Derby werd live uitgezonden op Omroep Brabant vanaf 20.00 uur.

Meer over dit onderwerp:
brabantse dorpen derby