Scrooge en Dickensfestijn in Wintelre - fotoserie

WINTELRE - Knisperende vuurkorven, figuranten in traditionele kleding en Scrooge sieren de straten rondom de kerk in Wintelre. Even lijkt het alsof Wintelre terug in de tijd is gegaan, maar al snel wordt duidelijk dat het tweedaagse Dickensfestijn aan de gang is.
Bij binnenkomst is het alsof de bezoeker in de wereld van Scrooge terecht komt. Het festijn is een levendig schouwspel waarin de geldwolf regelmatig opduikt, net als een van zijn geesten.

Zwerfkinderen
Op het plein voor de kerk schreeuwen huisvrouwen om vrouwenrechten, worden er kerstliederen gezongen en krioelt het van de zwerfkinderen. Met katapulten, vuil op het gezicht en versleten kleren halen ze kattekwaad uit. Voor de politieagent hoeven ze niet bang te zijn, die heeft zijn handen vol aan de protesterende vrouwen.

School
Aan de overkant van de straat zitten de rijke kinderen keurig in het schoolbankje. De zwerfkinderen zijn daar niet welkom. "Alleen kinderen waarvan de ouders het kunnen betalen, mogen naar school", zegt de juffrouw voor het bord. Veel tijd voor het leesplankje heeft ze niet. Plotseling klinkt er geschreeuw uit de hoek. Een van de 'arme' kinderen had zich verstopt onder een deken. Hij wordt de klas uit gepest en de les gaat door.

Kerkhof
Twee deuren verder klinkt het geluid van een schep. De grafendelver is weer bezig met klanten te ronselen. Er ligt nog één open graf, maar zonder een naam. Al snel wordt duidelijk dat het hem niet uitmaakt wie erin komt. Met zijn schep meet hij passanten op en nodigt ze uit om in het graf te liggen. Als niemand interesse toont in het hiernamaals, rust de delver uit, wachtend op een nieuwe gast voor zijn hof.
Het Dickensfestijn is ook zondag nog te bezoeken. Vanaf half één 's middags is Wintelre weer even van Scrooge.

Kwaaijongens halen kattenkwaad uitKwaaijongens met katapult
Posted using Mobypicture.comScrooge alleen in de kerk
Posted using Mobypicture.comGravendelver wacht op klant
Posted using Mobypicture.comVrouwen schreeuwen om gelijke rechten

Foto's downloaden
Interesse in een van de foto's? Je kunt ze zelf kosteloos downloaden op deze pagina. Klik op de foto naar keuze. Klik daarna boven de foto op het vergrootglas en daarna op 'All Sizes'. De foto is nu in het gewenste formaat te downloaden.

Meer over dit onderwerp:
dickens dickensfestijn wintelre fotoserie