Gemengde reacties Maaskantje op New Kids Turbo!

MAASKANTJE - De film New Kids Turbo! breekt record na record. Al meer dan honderdduizend bezoekers zagen de film en namen daarmee ook een kijkje in Maaskantje, het dorp waar de film grotendeels is opgenomen. In het plaatsje is niet iedereen blij met de New Kids en alle aandacht voor het dorp.
"Ik vind het een schande voor ons dorp", noemt een mevrouw uit Maaskantje de New Kids. "Het past er niet bij!" Sinds de film is het dorp nóg meer in de publiciteit, waardoor de liefhebbers naar het dorpje bij Den Dungen blijven komen. "Ze komen uit Duitsland, uit België, uit het noorden van het land. Het is wel even leuk, maar nu hebben we het eigenlijk wel weer gezien hoor", aldus een buurtbewoner. Volgens hem wordt er teveel ophef gemaakt over het dorp, terwijl dat niet waargemaakt kan worden. "Er komen teveel toeristen. Iedereen roept 'Maaskantje Maaskantje', maar eigenlijk is het maar gewoon een friettent hè."
Friettent
En juist die friettent is wel blij met de aandacht. "Er komen groepen uit Eindhoven die hier friet komen eten voordat ze naar de film gaan", vertelt de snackbareigenaar. Hij denkt dat de aandacht alleen maar groter gaat worden met de film. "Wij verwachten dat het de komende tijd op zaterdag en zondag weer volle bak is."
New Kids Turbo!
Zaterdag werd bekend dat New Kids Turbo! de status Goude Film heeft gekregen en dat er zaterdag 57.000 bezoekers naar de film waren geweest. Een record.
Meer over dit onderwerp:
new kids turbo