Eindhoven wordt centrum voor zonnecellenonderzoek

13 december 2010 om 23:00
nl
Alle kennis op het gebied van machines waarmee zonnecellen worden gemaakt, wordt gebundeld in de Eindhoven. Maandag lichtten drie belangrijke Nederlandse instituten die zijn gespecialiseerd in zonnecellen hun plannen toe op het provinciehuis in Den Bosch. De provincie geeft bijna 50 miljoen euro subsidie voor dit nieuwe kenniscentrum. De provincie geeft bijna 50 miljoen euro subsidie voor dit nieuwe kenniscentrum.
Geschreven door

Een deel het Energieonderzoek Centrum Nederland ECN gaat van Petten naar Eindhoven, waar het gaat samenwerken met de instellingen Soliance, KIC InnoEnergy, de Stichting FOM, TNO, het Holst Centre en de Technische Universiteit Eindhoven.

Volgens algemeen directeur Kees van der Klein van ECN levert het kenniscentrum de regio zo'n 250 banen op. Het is de bedoeling dat uit het onderzoek nieuwe bedrijven ontstaan die zijn gespecialiseerd in het maken van machines om zonnecellen te produceren. Waarschijnlijk zullen de cellen zelf in lage lonen landen worden gemaakt, maar het is de bedoeling dat de machines daarvoor -net als bijvoorbeeld de computerchipmachines van ASML- uit Nederland blijven komen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.