Vermissing Veghel krijgt gruwelijke ontknoping

VEGHEL - De dode vrouw die maandag is gevonden in een bosperceel in Wijbosch is de sinds september vermiste Elsa Tisseur uit Veghel. Het betekent het gruwelijke einde van een even zo heftig leven.
TROS Vermist! schetst het leven van Elsa. Ze wordt geboren in Alphen aan de Rijn en groeit op als enig kind. Eenmaal volwassen loopt ze tegen de verkeerde mensen aan, belandt in de prostitutie en de drugs en richt haar zolder als wietplantage in. Elsa trouwt met een man die ze in gevangenschap leert kennen en krijgt met hem twee kinderen. Toen haar man haar verliet, kreeg hij de kinderen toegewezen. In 2010 trok ze in bij Mario van E. in Veghel. Volgens haar moeder heeft ze met hem een gewelddadige relatie. "Als Mario zijn zin niet krijgt, is het slaan. Niet zachtjes, maar echt beuken," vertelt Elsa's moeder Truus.
Betrokkenheid
De 44-jarige Mario van E., vriend van Elsa Tisseur, is maandagavond opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij haar verdwijning. Die middag vindt de politie het dode lichaam van een vrouw in een bos in Wijbosch. Hoewel het lichaam nog niet geïdentificeerd is, vindt de politie de vondst van het lijk en de vermeende vermissing 'te toevallig' en pakt Van E. op.
De verdachte komt al eerder aan het woord in een aflevering van TROS Vermist! begin december. Uitspraken die Van E. daar doet, zijn voor de politie reden om hem aan te houden als verdachte, gesteund door andere uitspraken die de moeder van Elsa in dezelfde aflevering doet.
Vreemd
Elsa's vriend geeft haar op 10 september van dit jaar als vermist op. Dit op aandringen van Truus, de moeder van Elsa. Na de verdwijning, gedraagt Mario van E. zich erg vreemd, aldus Vermist!. "Hij verkocht haar auto, die inmiddels door de politie in beslag is genomen. Hij ontdeed zich van haar kleding en liet haar lievelingshond afmaken", vertelt presentator Jaap Jongbloed in de aflevering.
Mario van E. verklaart dat Elsa "in overspannen toestand uit haar huis vertrokken, waarbij ze al haar persoonlijke spullen achterlaat en alleen haar paspoort, rijbewijs en creditcard meeneemt". Volgens Vermist! heeft de verdachte zich al eerder versproken. "Tegenover een cameraploeg van Vermist! versprak hij zich en zei dat Elsa 'in verregaande staat van ontbinding' het huis had verlaten."
Kinderen
Mario van E. beweert dat Elsa naar het buitenland is vertrokken en dat ze bij haar vertrek heeft gezegd: "Ik ga weg en jullie vinden me nooit meer". Elsa's moeder Truus kan zich niet voorstellen dat haar dochter zo het huis uit gelopen zou zijn. "Dat is geen tekst voor haar en ze zou nooit haar kinderen in de steek laten." Tegen haar kinderen, die bij de vader wonen waar Elsa van gescheiden is, heeft Elsa ook niet laten weten waar ze naar toe zou gaan. Iets wat ze volgens haar moeder nooit zou doen.
Sinds haar vermissing is het idee dat ze haar dochter niet meer levend zal terugzien, dat wat haar moeder Truus schrik aanjaagt. "Mijn grootste angst is dat er een politieman aan de deur komt, die zegt: we hebben een nare mededeling voor u, we hebben uw dochter gevonden en ze leeft niet meer." Deze nachtmerrie is nu uitgekomen.

Meer over dit onderwerp:
elsa tisseur -