Bedreigde burgemeester Jacobs weer aan het werk

19 december 2010 om 19:38
nl
Burgemeester Fons Jacobs is vanaf zondag terug in Helmond. Hij gaat weer gedeeltelijk aan het werk. Dat heeft de gemeente Helmond zondag bekend gemaakt. Jacobs blijft de komende tijd nog grotendeels buiten de openbaarheid. Loco-burgemeester Frans Stienen blijft veel van zijn taken voorlopig waarnemen.
Geschreven door

De burgemeester van Helmond was sinds begin december samen met zijn echtgenote ondergedoken, nadat hij met de dood bedreigd was. Jacobs behoudt de komende tijd persoonsbeveiliging. Ook zijn huis wordt voorlopig door de politie bewaakt.
Bedreiging
De bedreigingen aan het adres van Jacobs zouden afkomstig zijn uit het criminele circuit. Een 38-jarige man uit Eindhoven heeft elf dagen vastgezeten voor de bedreigingen, maar is inmiddels weer vrij. Volgens de politie hadden de bedreigingen te maken met coffeeshop Carpe Diem. Jacobs verleende daar een vergunning aan.
Reacties
Volgens de gemeente Helmond voelen Jacobs en zijn echtgenote zich gesteund door de vele reacties. Wel vragen ze nog enige tijd rust rondom hun persoon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!