Ultimatum Taxbus na 600 klachten

EINDHOVEN - Na zeshonderd officiele klachten en meer dan duizend meldingen stelt het SRE, Samenwerkingsverband Regio Eindhoven een ultimatum aan het bedrijf achter Taxbus.
Het collectieve taxivervoer voor gehandicapten en senioren wordt sinds begin dit jaar uitgevoerd door Personenvervoer Waterberg. Dat heeft het SRE bepaald. Sindsdien staat de klachtenlijn roodgloeiend. Het regiobestuur stelt nu dat als Waterberg de problemen niet binnen enkele dagen heeft verholpen er boetes worden opgelegd.
Volgens Eindhovens raadslid Kees Reijnders laat Taxbus de mensen letterlijk in de kou staan. Reijnders noemt verhalen van mensen in een rolstoel die wel weggebracht, maar niet opgehaald worden en uren buiten moeten wachten. Het SRE krijgt dit soort verhalen ook te horen via de klachtenlijn. Ze spreekt van opstartproblemen. Aangesloten gemeenten hadden persoonsgegevens moeten aanleveren en dat is onvoldoende gebeurd. Daardoor zijn veel gebruikers van Taxbus nog niet geregistreerd in het communicatiesysteem. De gegevens zijn er inmiddels wel en worden zo snel mogelijk ingevoerd. Als dat is gebeurd moeten de meeste klachten verholpen zijn. Mocht dat niet zo zijn dan kan en zal het regiobestuur boetes op gaan leggen. Dat is zo vastgelegd in het contract met de vervoerder.
Meer over dit onderwerp:
sre taxbus personenvervoer waterberg