RKC wint overtuigend van FC Eindhoven

14 januari 2011 om 22:59
RKC Waalwijk was vrijdagavond in het eigen Mandemakers Stadion met 4-1 te sterk voor FC Eindhoven. Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien spelers. Na een opstootje kregen RKC'er Fred Benson en Ivo Rossen van FC Eindhoven in de 63e minuut direct rood.

Diezelfde Benson had zijn ploeg net na rust wel op voorsprong gezet tegen de ploeg van Ernst Faber. Nadat doelpunten van Donny de Groot voor RKC en Serhat Koç namens FC Eindhoven voor een gelijke stand bij rust hadden gezorgd, schoot Benson in de 49e minuut de 2-1 binnen. Invaller Roald van Hout gooide de wedstrijd in de laatste tien minuten op slot door het derde en vierde doelpunt voor de Waalwijkse formatie te maken.

Door de overwinning staat RKC Waalwijk op de twee plek in de Jupiler League. FC Eindhoven zakt een plaats naar de zesde positie.

De nederlaag was een smet op de terugkeer van Serhat Koç in de eerste divisie bij FC Eindhoven. De spits wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Groningen.