'Zieke hulpverleners Moerdijk door Chinees'

17 januari 2011 om 08:00
nl
Er loopt een onderzoek naar maag- en darmklachten bij hulpverleners in Moerdijk. Geen chemische stoffen, maar de afhaalchinees zou wel eens de boosdoener kunnen zijn, melden hulpverleners aan de Telegraaf.
Geschreven door

Een aantal hulpverleners hebben het norovirus. Dat virus staat ook wel bekend als buikgriep. Sommige zieke hulpverleners denken dat de afhaalmaaltijd van een Chinees restaurant voor de klachten heeft gezorgd. De hulpverleners hebben met een groep Chinees gegeten op het terrein van Chemie-Pack.
Slechte hygiëne
De autoriteiten houden iedere optie open en hebben een onderzoek ingesteld. Volgens deskundigen is het norovirus nog nooit in verband gebracht met chemische stoffen, blijkt uit navraag van de krant. Het virus speelt normaal gesproken op bij een slechte hygiëne.
Gezondheidsdienst
Op het bedrijventerrein van de haven van Moerdijk vestigt zich maandag een team van de bedrijfsgezondheidsdienst. Medewerkers van bedrijven die in het havengebied actief zijn kunnen er terecht voor vragen over hun gezondheid. Dit team staat los van het ziek worden van de hulpverleners.
Extra
Het speciale crisisteam krijgt twintig extra medewerkers. Tot nu toe waren 70 van de 300 personeelsleden van de gemeente Moerdijk bezig met de nasleep van de brand. Dat meldt BN/deStem. Het team zal nog lang werk hebben, denkt burgemeester Peter van der Velden van Breda. Volgens Van der Velden is ‘het acute gevaar geweken, maar er zijn nog veel vragen onbeantwoord.’

Van der Velden coördineert de nasleep van de brand tot Moerdijk een interim-burgemeester heeft. Burgemeester Wim Denie stapte vrijdag op na kritiek op zijn optreden na de brand.

Lees meer over de brand in Moerdijk in ons dossier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.