Vengeance-gitarist Jan Somers overleden

MIERLO - Gitarist Jan Somers is vrijdagmiddag in Mierlo overleden aan een hartaanval. Hij is 46 jaar oud geworden. Hij maakte jarenlang als gitarist deel uit van de Tilburgse hardrockband Vengeance.

Vanaf 1988 was hij in verschillende periodes lid <a href="http://www.vengeanceonline.nl" target="_blank">van de band</a>. Met Vengeance is Somers meerdere malen op tournee geweest door Europa. Vooral in de jaren '80 had de band veel succes.
Somers, geboren in 1964, ging in 1986 naar het Conservatorium in Arnhem om jazzmuziek te studeren. In 1988 werd hij gevraagd om bij Vengeance te komen spelen. Met die band maakte hij tussen 1989 en 2009 acht albums en twee singles. Daarnaast bracht hij albums uit met de Jan Somers Band, Bertus Staigerpaip, Barend Courbois en The Wollackse Boiz, en een single met Vitesse.
In de zomer van 2009 mocht Omroep Brabant drie dagen lang mee op tournee naar Duitsland. Daarvan is een reportage gemaakt voor het programma Toegang voor Onbevoegden, die is uitgezonden op Omroep Brabant TV (hier rechts terug te zien bij de video!).
Somers wordt woensdag gecremeerd.

Deel dit artikel: