Senseo koffiezetapparaat bestaat tien jaar

8 februari 2011 om 15:27
nl
Het Senseo koffiezetapparaat bestaat tien jaar en heeft in die tijd de manier van koffiezetten in Nederland drastisch veranderd. Uit onderzoek blijkt dat zes van de tien huishoudens in Nederland een Senseo in huis heeft. Alleen al in Nederland verkocht Philips zeven miljoen Senseo's en Douwe Egberts 12,7 miljard koffiepads.
Geschreven door

Het apparaat kwam tot stand uit samenwerking tussen Philips en Douwe Egberts. Beide bedrijven willen het jubileum van de Senseo vieren. Zo komt Philips met een apparaat dat helemaal uit gerecycled materiaal is gemaakt. Douwe Egberts komt dit najaar met koffiepads met nieuwe smaakvarianten.

Douwe Egberts en Philips hadden oorspronkelijk een apparaat in gedachten dat onder de naam Café Solo op de markt moest komen en één kopje koffie tegelijk kon zetten. Ze stapten af van die naam, omdat een apparaat dat twee kopjes zet meer kans leek te maken in de markt.

Twee jaar geleden liep het imago van de Senseo nog een behoorlijke deuk op, toen bleek dat sommige types door kalkaanslag konden ontploffen. Philips trok 30 miljoen euro uit voor het terughalen en repareren van de apparaten. Het probleem kon voorkomen worden bij Senseo-modellen die gemaakt zijn tussen juli 2006 en november 2008.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.