Honderd Mercedessen in beslag genomen bij inval Veen

VEEN - Bij Van Meeteren Auto's in het Bagijnhof in Veen is donderdagochtend vroeg een inval geweest. De belastingdienst nam daarbij bijna honderd auto's in beslag. Het gaat om Mercedessen.
De voertuigen werden op vrachtwagens geladen en afgevoerd. De belastingdienst gaf opdracht voor de inbeslagname en is bezig met een onderzoek naar het bedrijf.
Meer dan twintig vrachtwagens laadden de auto's op. "De hele straat stond vol. Ze bleven af en aan rijden", aldus een getuige. Een woordvoerder van de belastingdienst wil niet veel zeggen over de zaak. De woordvoerder zegt wel dat de fiscus in actie kan komen als er sprake is van een langdurige belastingschuld.
Eerdere invallen
Zo'n twee maanden geleden is Van Meeteren ook al doorzocht. Toen werd gezocht naar wapens. Bij die inval waren veertig politieagenten betrokken. Er werd toen een persoon gearresteerd.
Ook in april van vorig jaar was er een inval, omdat het bedrijf onderdelen van gestolen auto's zou verkopen. Toen werd niemand aangehouden. Wel werden documenten en vermoedelijk gestolen auto's en onderdelen in beslag genomen.