Secret Story: ‘Mijn geheim, ik ben een Brabo’

AMSTERDAM - In het programma Secret Story trokken vijftien deelnemers zondag in een Big Brother-huis in Portugal. Ze hebben allemaal een geheim. Op internet wordt er al driftig gespeculeerd welke geheimen de bewoners hebben. Veel lijkt er al bekend van de kandidaten. Ook dat er geen enkele uit Brabant komt. Of toch?
De eerste uitzending van Secret Story op Net5 die zondag werd uitgezonden zag een voorstelrondje van alle deelnemers die het huis in Portugal binnendruppelden als ongemakkelijke marmotten die in een doolhof worden uitgezet. Ze zijn via internet 24 uur per dag te volgen en ook via de sociale media als Twitter, Facebook en Hyves zal het gissen en speculeren losbarsten. De internetfora hebben het nu al druk met alle speculaties.
Zo vertelt het uitgebreide <a href="http://forum.fok.nl/forum/194" target="_blank">forum van Fok</a> welke kandidaten het huis in zijn getrokken. Er wordt gesproken over pornoster Sofia 'Noem me maar Sofie' Valentine uit Rotterdam en Sharon Hooijkaas uit Almere die in 2004 de tsunami overleefde. Ook het <a href="http://studiovlemmix.nowlive.eu/index.php/board,45.0.html" target="_blank">forum van studiovlemmix</a> stroomt al vol. Over Servio Switser wordt vertelt dat hij dragqueen is en dat zijn geheim is dat hij een bingokoningin is en Karim Maris uit Nijmegen zou jarenlang op straat hebben geleefd als dakloze. In alle roddels komt nog geen enkele kandidaat uit Brabant voorbij.
Piercings<br />Zo is Aafke Feenstra, met als geheim dat ze piercings zet, uit Leeuwarden het huis in gegaan, maar ook Philip Gransjean uit Amsterdam die een relatie met Femke Heemskerk zou hebben gehad. Ook wordt er flink gespeculeerd over parttime student Guido Mendes uit Utrecht die professioneel gamer is. Maar of dat nou zijn geheim is? Misschien is hij hoogbegaafd.
Presentatrice Renate Verbaan houdt in een interview met Patricia Cortie in de Telegraaf zich op de vlakte. "Ik heb een heel boekwerk. Met ook de geheimen. Die lopen uiteen van grappig tot heftig. Dingen die je totaal niet verwacht," vertelt de blonde wederhelft van Winston Gerschtanowitz in <a href="http://www.telegraaf.nl/prive/8974521/__Verhitte_taferelen_in_Secret_Story__.html" target="_blank">het interview</a>. Maar zitten er ook Brabanders in? "Er zit een soapgedeelte in; liefdes, vriendschappen, irritaties... In deze 'snelkookpan' ontstaat het allemaal." Maar niets over Brabanders.
Onduidelijk<br />Na de eerste uitzending kwam er weinig duidelijkheid over het gehalte aan Brabanders dat in het huis zit. Er klonk wel wat zuidelijks maar dat bleek een Limburgse te zijn. Misschien wil het programma de kandidaten zo in nevelen hullen dat het tot het laatst onduidelijk is waar de kandidaten vandaan komen. Dat blijkt dat er achter een harde 'g' toch ergens een zachte 'g' verscholen gaat.
Dus als de Brabantse kijker zondagavond een Brabander heeft herkend, gelieve dit aan <a href="mailto:internet@omroepbrabant.nl" target="_blank">Omroep Brabant</a> te laten weten. Dan kan heel Brabant als een kandidaat onthult "Mijn geheim is, ik ben een Brabo", heel hard roepen, "Dat wisten we al!" Houdoe en bedankt.

Meer over dit onderwerp:
secret story
Deel dit artikel: