James Sharpe in gelijkgesteld tegen Eindhovens Dagblad

AMSTERDAM - Oud-Kamerlid voor de PVV James Sharpe is door de Raad voor de Journalistiek in het gelijk gesteld in zijn klacht tegen het Eindhovens Dagblad (ED). Het ED heeft ten onrechte Sharpe beticht van zwendel en geweld, aldus de raad.
Het ED berichtte dat geboren en getogen Eindhovenaar James Sharpe zich als atleet van PSV schuldig zou hebben gemaakt aan geweld en bedreiging. Volgens de Raad heeft het ED 'met de publicatie van de kop en inleiding van het artikel journalistiek onzorgvuldig (...) gehandeld'.
Verzwegen
James Sharpe stapte vorig jaar op als Tweede Kamerlid namens de PVV nadat hij in opspraak kwam omdat hij verzwegen had dat een Hongaars bedrijf waar hij topman was veroordeeld was. Hij ging terug naar Hongarije, waar hij al twintig jaar woont en werkt. "Ik ben bij aan het komen van alles wat ik toen heb meegemaakt."
Toen hij terug was, werd hij ook nog geconfronteerd met oud-collega atleet Robert de Wit. Volgens De Wit had Sharpe hem met de spikes van zijn hardloopschoen in het gezicht geslagen. "Het is een opgeblazen incident. Ik heb ruzie en woorden met hem gehad. Er zijn over en weer vervelende dingen gezegd. Maar hij beweert dat ik hem heb geslagen en bedreigd. Dat is niet zo."