Laatste verdachte dood Tunk weer vrij

DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch heeft donderdag ook de laatste verdachte die nog vastzat op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Eindhovenaar Lesley Tunk vrijgelaten. De andere vier kwamen al eerder op vrije voeten.
Het hof heeft de beslissing niet of nauwelijks gemotiveerd. Advocaat Robert van 't Land van de 40-jarige hoofdverdachte Eindhovenaar zegt dat het niet anders kan dat de verdenking als onvoldoende sterk is beoordeeld. Volgens hem zitten in het dossier alleen anonieme beschuldigingen. Bloedsporen die op het woonwagenkamp zijn gevonden zijn niet van het slachtoffer.
Woonwagenkamp
De vermeende schutter werd eind december samen met vier familieleden gearresteerd tijdens een massale inval op een woonwagenkamp in Eindhoven.
Afrekening
Tunk werd eind november doodgeschoten. Zijn lichaam werd gevonden in een brandende auto op een bospad in Esbeek. Justitie gaat op basis van die omstandigheden uit van een afrekening van het criminele milieu.
Van het slachtoffer is gezegd dat hij huurmoordenaar is voor de Brabantse drugsbaron Janus van W., die in België vastzit. Zijn dood werd door burgemeester Rob van Gijzel genoemd in een lange reeks geweldsincidenten in de regio Eindhoven als gevolg van een gewelddadige strijd tussen drugsbendes, maar justitie zegt dat daar geen aanwijzingen voor zijn.