'Als Hans Teeuwen wil dat ik de app verwijder, doe ik dat'

PURMEREND - Het begon als een geintje en dat is het voor Bernardus Molkenboer (18) uit Purmerend nog steeds. Hij maakte een Hans Teeuwen-applicatie voor de iPhone. Teeuwen was not amused.
Met de Hans Teeuwen-app kun je met één druk op de knop grappen van de cabaretier uit Budel afspelen. Molkenboer was een beetje aan het oefenen met het maken van iPhonetoepassingen en besloot er een met de fragmenten van Teeuwen te maken. Het geluid plukte hij van internet, bijvoorbeeld uit YouTube-filmpjes. De applicatie is sinds afgelopen woensdag te downloaden. De eerste dagen was het nog gratis, nu kost het 79 cent. De eerste dag is de app vijftig keer gedownload en de tweede dag 270 keer. De cijfers van vrijdag had Molkenboer nog niet.
Toen Hans Teeuwen hoorde van het bestaan van de app zei hij het 'stom' te vinden dat iemand zijn materiaal gebruikte zonder toestemming. Hij zei dat hij de zaak over zou dragen aan zijn management, maar Molkenboer zegt nog niets gehoord te hebben. Voor Omroep Brabant is het management telefonisch onbereikbaar.
E-mail
Molkenboer is de beroerdste niet en zegt best bereid te zijn de app weer offline te halen. "Ik heb Teeuwen een mail gestuurd. Als hij wil dat ik de app er weer af haal, doe ik dat", laat hij weten. Wat hij dan met de opbrengst doet, weet Molkenboer nog niet. "Dat zie ik dan wel weer."
Meer over dit onderwerp:
hans teeuwen app