Verdachte aangehouden in zaak Nicole van den Hurk

EINDHOVEN - In Engeland is een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het Eindhovense meisje Nicole van den Hurk. Een woordvoerder van de politie in Eindhoven heeft dit donderdag bevestigd naar aanleiding van berichten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.
Bij de politie Brabant Zuid-Oost kwam recent informatie binnen waardoor op 8 maart in Engeland een 36-jarige man uit Stevenage werd aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicole van den Hurk. Volgens Peter R. de Vries gaat het om de stiefbroer van Nicole, Andy van den Hurk. Hij zou op Facebook de moord hebben bekend. Hij schreef vorige week dinsdag: "I will be arrested today at the murder of my sister, I confessed will get in contact soon."
De toen 15-jarige Nicole van den Hurk vertrok in de vroege morgen van vrijdag 6 oktober 1995 met haar fiets bij de woning van haar grootmoeder aan de Van der Helststraat 9 in Eindhoven. Ze ging op weg naar een supermarkt in het winkelcentrum Woensel, waar ze werkte, maar is daar nooit aangekomen.
Geweld
Vrijdagavond 6 oktober rond zes uur werd haar fiets gevonden in de Dommel, vlakbij het Wasvenpad in Eindhoven. Op donderdag 19 oktober 1995 rond zeven uur ‘s avonds werd het rugtasje van Nicole aangetroffen in een greppel langs de Kanaaldijk Zuid in Eindhoven.
Op woensdagmiddag 22 november 1995 om halftwee werd het stoffelijk overschot van Nicole van den Hurk gevonden onder een berg snoeiafval in de bossen langs de Mierloseweg in Lierop. Het meisje was met geweld om het leven gebracht.
Uitlevering
Vrijdag vindt in Engeland een zitting plaats over uitlevering van de man aan Nederland. De politie gaat niet in op het verhaal dat de verdachte de stiefbroer is van Nicole, die al een keer eerder werd aangehouden voor de zaak. De man zou zichzelf hebben aangegeven bij de politie in Stevenage, een plaats ten noorden van Londen. In het belang van het onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.
Stiefvader
Stiefvader Ad van den Hurk twijfelt aan de verklaring van zijn zoon. "Mijn eerste reactie is: die jongen smeekt om aandacht. Hij is ontzettend labiel", zo zei hij tegen het ED.