Zaak Nicole van den Hurk: stiefbroer Andy in Nederland

EINDHOVEN - De 36-jarige Andy van den Hurk, die op 8 maart in Stevenage (Engeland) is aangehouden, is woensdag uitgeleverd aan Nederland. Hij wordt verdacht van de moord op zijn stiefzus Nicole van den Hurk.

De politie heeft Van de Hurk na aankomst meteen overgebracht naar het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven.
Het Eindhovense meisje Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op weg was naar haar bijbaantje. Anderhalve maand later werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Het 15-jarig meisje was met geweld om het leven gebracht. De verdachte zat in 1996 ook al eens vast voor de zaak. Volgens het ED zit Van den Hurk vast op het <a href="http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/8417862/Andy-van-den-Hurk-in-Eindhoven.ece" target="_blank">politiebureau</a> in de Mathildelaan in Eindhoven.
<a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/152347912/De+zaak+Nicole+van+den+Hurk+op+een+rij.aspx" target="_self">De zaak</a> deed in de jaren negentig veel stof opwaaien. Naast Andy werd ook de stiefvader van Nicole, zanger Ad van den Hurk, midden jaren negentig al eens gearresteerd. Maar beide mannen werden ook weer vrijgelaten.
Doorbraak<br> De doorbraak in de moordzaak kreeg op 8 maart een verrassende wending. Nadat het jaren stil bleef, werd in Engeland stiefbroer Andy gearresteerd. Hij werd op advies van de Nederlandse politie aangehouden.
Ad van den Hurk vermoedt dat zijn zoon Andy de <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1524891273/Vader+mijn+zoon+vermoordde+Nicole+van+den+Hurk.aspx" target="_self">dader</a> is. "Ik ben er zelfs van overtuigd dat de politie op het goede spoor zit."

Deel dit artikel: