Drie oud-inwoners van Etten-Leur op groot kunstwerk

1 april 2011 om 23:37
nl
Etten-Leur heeft drie bekende inwoners gehad: Vincent van Gogh, Adriaan van Bergen en Heerma van Voss. De drie stichtingen die bij deze mensen horen, gaan in de toekomst activiteiten ontplooien om gezamenlijk naar buiten te treden om Etten-Leur nog beter op de kaart te zetten.
Geschreven door

Stichtingen
Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur, Stichting Adriaan van Bergen en Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland gaan een schilderij van acht bij drie meter maken, waar deze drie vooraanstaande inwoners op staan. De Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) gaat daarom dinsdag, 5 april, in de Evenementenhal van Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur dit schilderij gestalte geven.
Leerlingen
Het zijn VWO 4-leerlingen van de KSE onder leiding van de docenten Sjaak Jansen en Michiel Eikenaar die speciaal voor deze opdracht zijn uitgeroosterd van hun normale lesrooster om deze klus te kunnen klaren.
Nieuwe Nobelaer
Eerst zal het megaschilderij van 15 tot en met 25 april te zien zijn in Nieuwe Nobelaer tijdens de kunstmanifestatie 'Van Gogh Leeft'. Aansluitend krijgt het werkstuk een definitieve plaats in de hal van het ppartementencomplex 'Vincent' aan de Valpoort in het Centrum van Etten-Leur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.