Wiljan Vloet van NEC naar Sparta

ROTTERDAM - Wiljan Vloet uit Schijndel is de nieuwe algemeen en technisch directeur van Sparta Rotterdam. De trainer komt over van het Nijmeegse NEC. Vloet tekent een vijfjarig contract bij de club uit Rotterdam-West
Volgens Vloet is het een bewuste keuze van hem om zijn trainingspak aan de wilgen te hangen. "Een beleidsmatige keuze heb ik altijd geambieerd en Sparta is in mijn ogen een club met potentie. De kans om met Sparta aan een succesvolle toekomst te werken grijp ik met beide handen aan."
Willem Bröcker zegt namens de Raad van Commissarissen van Sparta verheugd te zijn met de komst van Vloet. "Het aanstellen van een nieuwe algemeen- en technisch directeur is het startpunt van een nieuwe periode. Wiljan staat bekend om zijn betrokkenheid in een organisatie. Hij heeft voetbalkennis en zit vol met passie. Zijn verleden bij Sparta Rotterdam is bekend en dat is zeker een pluspunt. Ook na zijn vertrek was Wiljan altijd zeer lovend over Sparta Rotterdam. Met deze aanstelling geven wij het startsein voor de toekomst."
Streppel
Vloet wordt als trainer van NEC opgevolgd door Alex Pastoor, die nu nog de leiding heeft over Excelsior. Pastoor stond ook in de belangstelling van De Graafschap, maar hij geeft de voorkeur aan de club in Nijmegen.
Bij De Graafschap wordt nu onder andere Helmond Sport-trainer Jurgen Streppel genoemd als kandidaat om Darije Kalezic op te volgen. Streppel heeft een aflopend contract bij Helmond Sport. Met Helmond Sport presteert Streppel al jarenlang prima, ondanks een klein budget en een krappe selectie.
Meer over dit onderwerp:
wiljan vloet sparta rotterdam