Ongeloof na dood Coen Verweel

SON - Hoewel hij met zijn 15 jaar eigenlijk te jong was, leende Coen Verweel een scooter van een vriend. Hij reed in de Oerallaan in Son tegen een boom en overleed aan de gevolgen. Op internet laten veel mensen uit zijn omgeving blijken dat ze behoorlijk aangeslagen zijn door het tragische ongeval.
Coen Verweel reed dinsdagavond kort voor negen uur met een scooter tegen een boom. Hij kwam van een training af bij Hockeyclub Son.
Reacties
Op internet wordt vol ongeloof gereageerd op het bericht. Mensen kunnen het niet bevatten. Ook op Pleincollege Eckart in Eindhoven, waar Coen in 3 Havo zat, werd geschokt gereageerd op zijn dood. "Nooit meer jou zien is zoiets als nooit meer lol hebben op school", schrijft een schoolgenoot op Mensenlinq.nl, waarop een condoleanceregister is geopend voor de jongen.
Een ander schoolgenootje schrijft: "Wat verschrikkelijk dat dit zo moest gaan" en "Iedereen is er kapot van." Op de website van Omroep Brabant is er ook begrip voor de jongen die zijn scooter uitleende. Zo schrijft een zekere Pab: "Heeeel veel sterkte voor de persoon die zijn scooter heeft uitgeleend want dit heeft natuurlijk niemand gewild."
Geliefd
Uit hetzelfde gastenboek blijkt ook dat Coen Verweel een geliefde jongen was. Spontaan, beleefd, serieus, in voor een geintje, vrolijk, altijd in voor een praatje... Het zijn maar een paar van de vele kreten die mensen over Coen schrijven op het condoleanceregister. Zo schrijft Koen "Je was een goede vriend voor iedereen, altijd vrolijk." Ook Ilse schrijft: "Je hield echt van plezier maken. Je had altijd praatjes en je was zeker niet op je mondje gevallen."
Kritiek
Er zijn ook mensen die een kritische kanttekening maken bij het ongeval. "Als je iets doet wat niet mag, tja. Het klinkt hard, maar hoe vaak komt het wel niet voor dat dit gebeurt?... Laat dit een klein kansje zijn dat het een lesje is voor mede leeftijdgenoten", schrijft Rowan.
Grejan vindt het dan weer heel normaal dat een jongen van 15 eventjes stiekem scooter gaat rijden. Uit een aantal reacties op de site van Omroep Brabant blijkt echter ook dat er meer aan de hand was en dat Coen Verweel goede redenen had om de scooter van een vriend te lenen. "Een verschrikkelijk ongeluk dat gebeurd is uit liefde voor zijn pa", aldus Kim040.
De reacties lopen uiteen. Een klasgenoot, een buurjongen, een vriend wordt gemist. Er zijn ook mensen die reageren dat een 15-jarige nooit op een scooter had mogen zitten. Maar de reacties tonen ook dat er meer kanten aan een verhaal zitten.