Andy van den Hurk: ‘Nicole was zwanger toen ze werd vermoord’

EINDHOVEN - Andy van den Hurk is er ‘bijna zeker van’ dat zijn vader Ad in 1995 Nicole van den Hurk heeft vermoord. Dat zei hij tegen Omroep Brabant. Nicole zou ook verkracht zijn door haar adoptievader Ad.

"Ik weet inmiddels uit het onderzoek dat Nicole zwanger was <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/152347912/De+zaak+Nicole+van+den+Hurk+op+een+rij.aspx">toen ze vermoord werd</a>. En ik heb een heel sterk vermoeden dat ze zwanger van mijn vader was", vertelt Andy in een telefonisch interview. Vader <A href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/153730632/Ad+van+den+Hurk+ontkent+beschuldigingen.aspx">Ad van den Hurk</A> ontkent dat ten stelligst. De politie wil niet op de beschuldigingen ingaan.
Altijd vermoedens gehad<br>"Ik heb altijd wel vermoedens gehad dat mijn vader het gedaan heeft. Er is een procent in mij dat hoopt dat hij er niets mee te maken heeft. Maar het stapelt zich op. Ik heb tijdens de politieverhoren hele duidelijke aanwijzingen gegeven dat ze wel de kant van mijn vader op moeten gaan. Daar ben ik niet alleen in, de rest van de familie ook."
Bekend op Facebook<br>Andy werd op <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/152301352/Verdachte+aangehouden+in+zaak+Nicole+van+den+Hurk.aspx">8 maart aangehouden</a> in het Engelse Stevenage, zijn woonplaats. Hij zou op Facebook bekend hebben dat hij Nicole had vermoord. Later ontkende hij dat. Andy werd <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/152327812/Verdachte+moord+Van+den+Hurk+wordt+toch+uitgeleverd.aspx">uitgeleverd aan Nederland</a>. De rechter in Den Bosch liet hem vervolgens vrij <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/153164782/Andy+van+den+Hurk+vrijgelaten+onvoldoende+bewijs.aspx">vanwege onvoldoende bewijs</a>.
DNA vrijgegeven<br> "Ik vind het heel erg dat iedereen dacht dat ik het gedaan had", zo zegt hij nu. "Ik beweer ongelooflijk hard dat ik het niet ben. Ik ben nog steeds een verdachte. Maar ze gaan het (de aanklacht, red.) heel snel laten vallen. Want er is verder geen aanleiding.
Ik heb mijn DNA vrijgegeven. En dat hebben ze onderzocht. Ze weten dat dat niets met Nicole op het plaats delict is. Het enige waar ze mij voor willen hebben is dat ik misschien wetenschap heb wie het heeft gedaan."
Rare familie<br>"Ik snap dat er mensen zijn die dit horen en dan denken: wat een rare familie, die hebben allemaal de schijn tegen. Mensen die acht keer getrouwd zijn, ja dat snap ik. Ik ben niet een heel stabiel persoon, daar heeft mijn vader misschien wel gelijk in. Maar ik ben niet de meest labiele persoon in de wereld. Dat klopt ook weer niet."
Alles kwijt<br>Andy is inmiddels weer terug in Engeland, waar hij bij vrienden logeert. Hij heeft moeite om zijn leven weer enigszins op te pakken. Huilend: "Dat gaat enorm veel kosten. Ik ben echt alles kwijt. Mijn hond, mijn leven, mijn baan."
Dader gaan pakken<br>"Ik hoop dat ze de dader gaan pakken. En ik heb een heel sterk vermoeden waar de dader is. Maar ik heb het niet gedaan", zo besluit hij.
Twee kampen<br>Andy's stiefmoeder Jolanda heeft <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/152537942/Stiefmoeder+Andy+niet+moordenaar+Nicole+van+den+Hurk.aspx">altijd geloofd in de onschuld</a> van haar stiefzoon, terwijl vader Ad van den Hurk <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1524891273/Vader+mijn+zoon+vermoordde+Nicole+van+den+Hurk.aspx">er zeker van was</a> dat Andy Nicole vermoordde. Over de mogelijke vrijlating van zijn zoon zei Ad van den Hurk <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/153172712/Ad+van+den+Hurk+over+vrijlating+zoon+Ze+moesten+hem+opsluiten+in+een+inrichting.aspx">eerder tegen Omroep Brabant</a>: "Ze moesten hem opsluiten in een inrichting."


Deel dit artikel: