Jeffrey Wammes komt uit de kast in L'HOMO

EINDHOVEN - Turner Jeffrey Wammes die traint bij Flik-Flak in Den Bosch vertelt in een interview met het tijdschrift L'HOMO openlijk over zijn homoseksualiteit. "Nu mag iedereen het weten", aldus de meerkamper.
Het blad met meerdere sporters in gespierd torso op de cover komt donderdag uit. Wammes legt in het interview uit waarom hij juist nu met zijn coming-out komt. "Ik heb sinds kort een serieuze relatie. Met een man. Omdat ik het gevoel heb dat het tussen Rutger en mij echt voor langere tijd zal zijn, mag nu iedereen het weten."
Turnen is een machosport
Wammes geeft zelf aan dat er van turners wordt verwacht dat ze homoseksueel zijn, maar zegt dat juist de turnsport een enorme machosport is. Wel zegt hij dat er buitenlandse collega's van hem zijn die ook homoseksueel zijn, ook al 'lopen ze er niet mee te koop'.
Zijn ouders heeft hij nog niets gezegd, omdat hij het gesprek aangaan eng vond. Voor hemzelf was het ook een vreemde periode toen hij er achter kwam. "Het is even verwarrend geweest toen ik merkte dat ik een jongen leuk vond. Ik besloot al snel er geen issue van te maken. Als het zo is, is het zo. Ik vind het tijdverspilling om daardoor in de knoop te raken," aldus Wammes in L'HOMO.
Meer over dit onderwerp:
jeffrey wammes homoseksualiteit l'homo