Hans de Koning nieuwe trainer Helmond Sport

HELMOND - Hans de Koning is de nieuwe trainer van Helmond Sport. De Koning volgt Jürgen Streppel op die naar Willem II is vertrokken.

De Koning werkte het afgelopen jaar bij AGOVV Apeldoorn, daar presteerde hij tegenvallend.
<b>FC Oss</b><br>In de jaren daarvoor stond de Koning onder meer vijf seizoenen bij FC Oss onder contract. Met <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1204991203/Top+OSS+heet+nu+FC+OSS.aspx"target="_blank">TOP Oss</a>, de voorloper van FC Oss, haalde De Koning drie keer de play-offs om promotie. In zijn eerste seizoen (2005/2006) won de oefenmeester met de club <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/53227602/TOP+Oss+haalt+derde+periodetitel.aspx"target="_blank">de eerste periodetitel</a> in de historie van de club. In de eerste ronde werd er ruim gewonnen van AGOVV. In de tweede ronde vonden er vervolgens drie historische comfrontaties met NAC Breda plaats. Na de 0-0 thuis, kwam TOP Oss in de return in Breda van een 2-0 achterstand terug tot 2-2. Zo werd een allesbeslissende <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/61606562/NAC+blijft+voorlopig+in+eredivisie.aspx"target="_blank">derde wedstrijd</a> afgedwongen. In een uitverkocht stadion wist TOP Oss opnieuw NAC van de winst af te houden (1-1). In de verlenging moesten de Ossenaren het onderspit delven (1-3.)
<br>Twee jaar later kroonde De Koning zich definitief tot de succesvolste coach van TOP Oss ooit door voor <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1179461163/TOP+Oss+maakt+zich+op+voor+play-offs.aspx"target="_blank">de tweede keer</a> in drie jaar de play-offs te bereiken. Dit keer eindigde de ploeg als achtste. Een seizoen later (2008/2009) mocht TOP Oss door het winnen van de <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/115080582/TOP+Oss+pakt+vijfde+periodetitel.aspx"target="_blank">vijfde periode</a> meedoen aan de play-offs, maar ook dit keer werd <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1181671033/TOP+Oss+uitgeschakeld+in+play-offs.aspx"target="_blank">geen promotie</a> afgedwongen.
<b>Degradatie naar Topklasse</b><br>Afgelopen jaar was De Koning de eerste trainer die met een club naar de Topklasse <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1356291103/FC+Oss+degradeert+uit+Jupiler+League.aspx"target="_blank">degradeerde</a>. Doordat FC Oss in Maastricht op de laatste speeldag van MVV verloor waren de Ossenaren de eerste club die degradeerde die uit het betaald voetbal sinds de jaren '70.
Deel dit artikel: