RKC Waalwijk kampioen in Jupiler League

5 mei 2011 om 22:11
RKC Waalwijk heeft het kampioenschap behaald in de Jupiler League. De Waalwijkers wonnen de beslissende uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard makkelijk met 1-2. Door die overwinning speelt RKC volgend jaar in de Eredivisie.

RKC kwam in Sittard geen moment in de problemen. De ploeg was de hele wedstrijd beter dan Fortuna Sittard. Het eerste doelpunt werd in de 14e minuut gescoord door Fred Benson.
Enorme kansen op 0-2
Diezelfde Benson miste vier minuten later een enorme kans op de 0-2. Alleen voor keeper Wintjes faalde hij in de afwerking. Het schot van Benson ging via de keeper net naast. Ook een schot van Braber miste maar net het doel. Na een dik halfuur was er wederom een enorme kans, weer voor Braber. Op vijf meter van het doel schoot hij echter over.
Na rust
In de tweede helft ging RKC vrolijk door met het missen van kansen. Boerrigter schoot net na rust uit kansrijke positie over. Toch kwamen de Waalwijkers alsnog op 0-2. Braber scoorde in de 65e minuut. RKC had nog meer doelpunten kunnen maken. Derk Boerrigter schoot nog net naast.
Eigen doelpunt
Geheel onverwachts kwam Fortuna Sittard nog even terug in de wedstrijd. Henrico Drost schoot de bal ietwat ongelukkig in eigen doel. Braber kreeg daarna nog een goede kans op de 1-3. Fortuna werd niet meer echt gevaarlijk.
Huldiging en schaal
Na afloop van de wedstrijd werden de spelers van RKC gehuldigd. Iedereen kreeg een medaille. Ook werd de kampioenschapsschaal uitgereikt aan de Waalwijkers. Door de overwinning keert RKC na een seizoen afwezigheid terug in de Eredivisie. Daaruit degradeerde RKC vorig jaar, na er slechts een seizoen gespeeld te hebben.
Brood uit zijn dak
Twee jaar geleden promoveerde trainer Ruud Brood ook al met RKC Waalwijk, toen via de play-offs. "Ik weet wat het is om promotie te vieren, maar dit is toch anders. Ik ga redelijk uit mijn dak", zei Brood na de zege. Het kampioenschap is een gevolg van de succesvolle inhaalrace op FC Zwolle. Die club ging in de winterstop nog riant aan de leiding. "Ik denk dat de maand april cruciaal is geweest", zei Brood. "Daarin versloegen we een aantal teams van naam. Daar hebben we het gewonnen."

"Het is prachtig om dit met dit team te bereiken. Ik ben enorm trots. Het doet je wat. Het is een mooie groep, maar ook een mooie club met een goede organisatiestructuur.'' Brood ging feesten, kondigde hij aan. "Waalwijk, we komen eraan.'' Met een knipoog: "Je kunt me volgende week vrijdag vinden in een greppel."