Meer geld voor personeel distributiecentra Jumbo

VEGHEL - De vijfhonderd vaste werknemers van het distributiecentrum van Jumbo in Veghel gaan evenveel verdienen als hun collega's die hetzelfde werk deden bij Super de Boer. Dit gebeurt geleidelijk vanaf 1 juni.
De leiding van de supermarktketen en FNV Bondgenoten zijn dit overeen gekomen. Het is de eerste stap op weg naar een marktconforme cao voor de distributiecentra van Jumbo, zo meldt de vakbond. Jumbo nam Super de Boer in oktober 2009 over. De nieuwe medewerkers verdienden 10 procent meer bij hun vorige werkgever.
Ingrid van Pinxteren, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het unieke is dat de werknemers van Jumbo de afgelopen maanden zelf zijn opgestaan voor gelijk werk, gelijk loon. Hierdoor hebben we deze eerste mooie stap kunnen zetten. Natuurlijk was het beter geweest als er in een keer over kon worden gegaan naar een marktconforme cao voor de DC's. Maar gezien de situatie in de supermarktsector zou dit een te grote wissel hebben getrokken op Jumbo. Het belangrijkste is dat er straks een goede cao ligt, waarmee Jumbo in ieder geval niet op arbeidsvoorwaarden concurreert met andere supermarktketens."
Bij het distributiecentrum van Jumbo in Veghel werken bijna twaalfhonderd mensen. Meer dan de helft zijn hulpkrachten over wie FNV Bondgenoten met de leiding van het concern ook nog in onderhandeling is.