Video

Zigeunerfamilie Petalo in Etten-Leur wanhopig

17 mei 2011 om 17:22
nl
Zigeunerfamilie Petalo in Etten-Leur zit in grote problemen. Ze wonen in de Stationsstraat in een caravan zonder gas, water en licht op een grasveldje in Etten-Leur, maar daar moeten ze weg van de gemeente.
Geschreven door

De familie bestaat uit vader, moeder en zes kinderen. Een zevende kind is op komst, maar de wanhoop is inmiddels zo groot dat het gezin heeft besloten het ongeboren kind te laten weghalen. "Wij hebben geen rust", zegt vader Petalo. "Ik ben zo gestresst, ik ga dood van de stress."
Van parkeerplaats naar parkeerplaats
De gemeente Etten-Leur bekijkt de kwestie. De familie woonde eerst op een kamp en op een camping, maar daar moesten ze weg. Volgens Bento Petalo enkel en alleen omdat ze zigeuners zijn. "Ik ben een zigeuner en wordt verjaagd. Van parkeerplaats naar parkeerplaats, van camping naar camping. Waar we aankomen, om één uur 's nachts, krijgen we een boete." Het enige wat de vader wil, is een plek om te wonen voor zijn gezin, zoals elke Nederlander. "Ik ben geen zigeuner, ik ben een echte Nederlander." Huilend: "Ik heb geen geld, ik vraag geen kinderbijslag, geen uitkering." Hij vindt dan ook dat de staat, de gemeente Etten-Leur moet helpen. "Wij hebben genoeg armoede meegemaakt."
Reactie gemeente
De gemeente Etten-leur wil dat de familie Petalo donderdag vertrokken is van de plek aan de Stationsstraat. Voor de kinderen is geregeld dat ze gewoon naar school kunnen. De gemeente zoekt naar een tijdelijke staanplaats op campings in de buurt. De familie Petalo mag kennis gaan maken op een camping in Rijsbergen.

Burgemeester Helene Rijnbach van de gemeente Etten-leur wil niet voor de microfoon reageren op de zaak. Wel zegt een woordvoerder dat het welzijn van de kinderen van de familie Petalo hoog op de prioriteitenlijst van de gemeente staat. Ook de woonstichting Etten-Leur zoekt mee naar woonruimte voor de zigeunerfamilie. Maar Petalo heeft daar weinig vertrouwen in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!