Efteling wint belangrijke horecaprijs

KAATSHEUVEL - De Efteling heeft de Misset Horeca Innovatie Award gekregen voor het meest innovatieve horecabedrijf van Nederland. De prijs werd woensdagavond voor de eerste keer uitgereikt tijdens het Misset Horeca Top 100 Event in Hotel Figi in Zeist. De Efteling verdient volgens de jury de prijs omdat het attractiepark veel aandacht heeft voor 'diversiteit, vers en gezond'.
De jury: "Dit jaar investeerde de Efteling al in een upgrade van de koffie in het park - voortaan verse bonenkoffie -, kwam er een eigen broodlijn en werd geïnvesteerd in gezonder en duurzaam eten, speciaal voor kinderen. De Efteling is dan ook met recht de winnaar van de Misset Horeca Innovatie Award."
Kort dankwoord
De prijs werd in ontvangst genomen door een trotse Adjunct Directeur Horeca, Coen Schelfhorst. In een kort dankwoord gaf hij aan de prijs vooral als een bevestiging te zien van de ingezette koers: "Deze award zien wij vooral als een aanmoedigingsprijs. De ontwikkeling van de kwaliteit en het aanbod in de horeca is voor ons een belangrijk aandachtsgebied. Sinds begin 2010 is het Horeca Kwaliteitsplan een traject gestart dat fasegewijs en per locatie zorgdraagt voor een upgrading van het aanbod. De kernwoorden in dit plan zijn kwaliteit, diversiteit, vers, gezond en verantwoord."
Efteling Mojito
Sinds de invoering van het Horeca Kwaliteitsplan zijn al een groot aantal aanpassingen aan bestaande en zelfs geheel nieuwe horecalocaties gerealiseerd. Voorbeelden zijn de horecalocaties Station de Oost, de Octopus en de Oase waar onder meer panini's, verse pasta's, salades, vruchtensappen en vers fruit tot het assortiment behoren. Zeer recent opende family-style restaurant Het Wapen van Raveleijn, net als horecapunt Casa Caracol waar onder meer wraps, panini's, smoothies en de Efteling Mojito te koop zijn.
Binnenkort wordt in de Toko Pagode een nieuw noodle & rice concept gepresenteerd en volgend jaar zal pannenkoekenrestaurant Polles Keuken in het hart van het park openen.

Meer over dit onderwerp:
efteling misset horeca award koffie kaatsheuvel