Tunesische man zwangere Eindhovense overgeplaatst

ROME - De Tunesische echtgenoot van de 23-jarige Eindhovense Winny is overgeplaatst naar een ander opvangcentrum. De man kwam twee weken geleden op het Italiaanse eiland Lampedusa aan. Hij vluchtte uit Tunesiƫ om zich bij zijn zwangere vrouw te voegen.
De twee waren vorig jaar op het Griekse eiland Kos met elkaar getrouwd en hadden zich in Tunesië gevestigd. De zwangerschap van Winny en de rellen in het Noord-Afrikaanse land deden hen besluiten naar Nederland te vertrekken, maar het visum voor Nizar werd afgewezen. Daarom besloot hij illegaal de oversteek naar Lampedusa te wagen.
Naar Lampedusa
Winny, die over 2,5 maanden is uitgerekend, was vorige week naar Lampedusa gereisd om haar man vrij te krijgen. De afgelopen tijd zat de man, Nizar K., vast in een opvangcentrum voor illegale immigratie op het eiland. Winny bezocht haar echtgenoot daar dagelijks. De Italiaanse overheid wil niet zeggen waarheen de man is overgeplaatst.
Vergunning aangevraagd
De man heeft een verblijfsvergunning aangevraagd in Italië. Als Nizar die (voorlopige) verblijfsvergunning krijgt, kan hij net als zijn landgenoten die vóór 5 april aankwamen in Italië vrij reizen binnen de Europese Schengenlanden. Dan kan hij ook naar Nederland komen.

Meer over dit onderwerp:
tunesie