Bestuur 't Oude Raadhuis: Karregat Eindhoven beter slopen

22 mei 2011 om 16:57
nl
Het bestuur van wijkcentrum 't Oude Raadhuis in Eindhoven weigert mee te praten over de toekomst van 't Karregat. 't Oude Raadhuis wil daar ook niet naar toe verhuizen. Ze willen hun eigen gebouw in stadsdeel Tongelre uitbreiden.
Geschreven door

't Karregat was 40 jaar geleden een revolutionair gebouw waar meerdere functies onder één dak zijn gebracht, varierend van een school tot een café. Vanuit de hele wereld kwamen architecten en architectuurtoeristen kijken. In de loop van de jaren is het gebouw zo vaak verbouwd dat er van het oorspronkelijke ontwerp weinig meer over is.

Vorig jaar werd bekend dat de Eindhovense architectencombinatie Architecten | en | en en Diederendirrix het gebouw onder handen gaat nemen. Volgens 't Oude Raadhuis is het concept achterhaald en kan 't Karregat beter worden gesloopt.
Uitbreiding
Zelf wil 't Oude Raadhuis aan 't Hofke in Eindhoven de wijkactiviteiten voor de bewoners van Tongelre voortzetten. Het wijkcentrum wil zelfs uitbreiden in de monumentale boerderij die naast het gebouw ligt. De gemeente heeft andere plannen en wil dat 't Oude Raadhuis en basisschool De Boog onder één nieuw dak komen.
Handtekeningenactie
Daarom is het bestuur van 't Oude Raadhuis een handtekeningenactie begonnen om er voor te zorgen dat er een buurtzaal achter het centrum komt. Volgens het bestuur van 't Oude Raadhuis wordt er al twintig jaar gepraat over uitbreiding en heeft de gemeente twee jaar geleden toezeggingen gedaan. Om die reden wil het bestuur nu niet meepraten over de toekomst van 't Karregat dat in hetzelfde stadsdeel ligt.




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.