Oudste Brabander Beata van Dooren 106 jaar

HERPEN - Beata van Dooren is de oudste inwoner van Brabant. Dinsdag is ze 106 jaar geworden.

Van Dooren woont in verzorgingshuis Maasland in Herpen. Daar vierde ze feest met haar medebewoners, vrienden en familie. Ze mag dan 106 jaar oud zijn, dat betekent niet dat ze niets meer doet. Ze houdt van woordzoekers maken, borduren en speelt graag een potje Rummikub. Wel doet ze rustig aan, want dat is volgens haar belangrijk als je zo oud wilt worden.
<B>Gastvrij</B><BR>Volgens haar nichtje Maria van Dongen, is het vooral het karakter van de oude dame dat er voor gezorgd heeft dat ze zo oud geworden is. "Haar geheim is positief zijn. Altijd belangstellend, uitnodigend, heel gastvrij. Altijd een koekje of een bonbon klaar, vragen hoe het gaat, informeren. Ze is echt een goede gesprekspartner. Het is een plezier om hier op bezoek te komen", zegt Van Dongen.
<B>Jammer</B><BR>Mevrouw Van Dooren zegt dat ze niet had durven dromen dat ze zo oud zou worden, en dan ook nog in zo'n relatief goede gezondheid. Een nadeel van zo'n hoge leeftijd is natuurlijk wel dat je langzaamaan al je dierbaren verliest. Dat geldt ook voor Van Dooren. "Ik heb niks meer over van vroeger. Dat vind ik wel jammer."Meer over dit onderwerp:
beata van dooren oudste brabander
Deel dit artikel: