Einde der tijden sterrenwacht Quasar in Hoeven

HOEVEN - Sterrenwacht Quasar in Hoeven gaat definitief niet meer open. Alle apparatuur die nog op het verwaarloosde terrein staat, wordt in bruikleen gegeven aan andere sterrenwachten. Eigenaar Molencaten Groep heeft hiervoor al contact gelegd met onder meer de Koninklijke Vereniging voor Weer en Sterrenkunde.
De Molencaten Groep sluit de sterrenwacht, omdat er te weinig belangstelling is voor astronomie. Hierdoor is het te duur geworden om de sterrenwacht open te houden. Quasar sloot drie jaar geleden voor onbepaalde tijd haar deuren. In de tussentijd werd een plan bedacht om de sterrenwacht in stand te houden. Dat is niet gelukt. Begin dit jaar werd al de Würzburg-Riese antenne ontmanteld.
De sterrenwacht in Hoeven, ook bekend onder de naam Volkssterrenwacht Simon Stevin, was jarenlang een begrip. Tot in de jaren negentig was de belangstelling erg groot. Na de opening van de nieuwbouw door Koningin Beatrix in 1994, liep de interesse voor de wacht sterk terug. Een faillissement dreigde, tot de Molecaten Groep Quasar overnam. Dit recreatiebedrijf is ook eigenaar van het nabijgelegen bosbad Hoeven/Splesj.


Meer over dit onderwerp:
quasar sterrenwacht gesloten hoeven