Milieustation Treurenburg maandag toegankelijk

DEN BOSCH - Het nieuwe milieustation Treurenburg in Den Bosch opent maandag 30 mei de deuren. Ook andere afdelingen van de Bossche afvalverwerkingdienst zullen daar naartoe verhuizen.
Biomassa<br />De Afvalstoffendienst heeft een duurzaam pand op het bedrijventerrein Treurenburg gebouwd. Het milieustation heeft onder meer een eigen biomassacentrale. Ook is het voorzien 4.000 m2 zonnepanelen <a href="http://www.afvalstoffendienst.nl/content.cfm?contentid=AE3D1B27-9301-3714-55CA7ED2C81DDFFD" target="_blank">het gebouw van elektriciteit.</a>
Vlotte doorstroming<br />Zo'n 135.000 particulieren en kleine bedrijven kunnen op jaarbasis gebruikmaken van <a href="http://www.afvalstoffendienst.nl/content.cfm?contentid=6CD5D495-A272-578E-D96CFB9C09BAD0D5" target="_blank">het nieuwe milieustation.</a> Treurenburg moet voornamelijk zorgen voor een vlotte doorstroming. Zo kunnen mensen met hun auto het bordes oprijden en direct het afval in containers stoppen.
Twee ingangen<br />Het milieustation heeft twee inritten, een voor particulieren en een voor bedrijven. Beide zijn via dezelfde weg bereikbaar.
Sluiten<br />Door de opening van het nieuwe station Treurenburg zullen de plekken aan De Meerendonk en aan de Poeldonkweg sluiten. De Kruisstraat blijft wel open.


Meer over dit onderwerp:
treurenburg den bosch afvalverwerking
Deel dit artikel: