Mogelijke vrijlating Mandy Pijnenburg roept veel reacties op

TILBURG - Het nieuws dat Mandy Pijnenburg mogelijk vrijkomt, roept veel reacties op op het forum van Omroep Brabant. De Tilburgse komt hoogstwaarschijnlijk over twee maanden vrij na vijf jaar celstraf in de Dominicaanse Republiek. Veel mensen wensen haar geluk en tonen medeleven, anderen laten juist harde woorden achter.
Op het forum kwamen in 24 uur 55 reacties binnen op het nieuws dat ze mogelijk vrijkomt. Het is duidelijk dat veel mensen de zaak gevolgd hebben. Er zijn veel gelukswensen voor het jonge meisje. Onder andere van Narsis. "Heerlijk voor haar en haar familie dat ze vrij komt! Wat zullen de laatste dagen daar lang duren. Ook fijn dat er hulp te wachten staat als ze thuis arriveert, want dat zal ze beslist nodig hebben na deze afschuwlijke nachtmerrie. Welkom thuis en ik hoop van ganse harte dat je een fijn toekomst tegemoet gaat!" Ook Magic wenst haar het allerbeste: "Welkom thuis Mandy, je hebt geleerd nu, je bent een stuk volwassener, je weet wat je te doen staat, ga leven meid."
Adviezen
Bas3 vindt het goed nieuws dat ze vrij komt maar geeft haar ook advies mee. "Hoop voor haar dat ze dit verleden, hoe afschuwelijk ook, een plaats(je) in haar leven mag geven! Laat dit ook een les zijn voor andere meisjes: Pas op voor zogenaamde 'vrienden' die je alles beloven maar in wezen niets betekenen voor je! Liefde maakt blind, dus hou je ogen open voor het te laat is." Tegelijkertijd blijft hij wel met wat vragen zitten over de situatie. "Ik begrijp iets niet: ze moest, zegt ze, drugs smokkelen. Maar waren die loverboys erbij dan? Ze had toch op het vliegveld voor de douane aangifte kunnen doen als ze onschuldig is? Dan ga je toch niet smokkelen? Ik hoop dat ik het verkeerd heb."
Geen medelijden voor Mandy
Sommige forumbezoekers zijn minder meelevend en vinden het terecht dat ze vast heeft gezeten. Tom: "Mensen die op het verkeerde pad raken moeten de consequenties onder ogen zien. Ik ben blij voor haar familie dat ze weer terug komt, maar medelijden met iemand die 20kg cocaïne smokkelt heb ik niet." Brabander46: "Het is te hopen dat ze er wat van geleerd heeft. Ik heb zo mijn twijfels."
Op bezoek in de cel
Henny0408 reageert op de kritiek. Ze heeft Mandy ooit opgezocht in de cel op de Dominicaanse Republiek. "Het is achteraf altijd goed praten had ze maar zus of zo had ze maar geluisterd. Denk je niet dat ze zelf ook al 1000 maal heeft bedacht hoe het anders had gemoeten... Laten we met z'n allen blij zijn dat ze weer naar Nederland komt." Ze wenst Mandy en haar familie heel veel geluk. "Ik hoop oprecht dat Mandy de mogelijkheid krijgt om over nieuw te beginnen in alle rust en veiligheid..."
Positieve toekomst
Ook Asmus kijkt voor Mandy naar de toekomst. "Alle mensen op dit forum, wees blij dat ze weer thuis komt,het is niet fijn om in een hel te moeten leven. Ik wens Mandy alle goeds toe voor de toekomst enne...zeker niet meer achterom kijken, geweest is geweest. Welkom Home."
Meer over dit onderwerp:
mandy pijnenburg