'Beste Chinees van Brabant' Wah Sing in Tilburg stopt

2 juni 2011 om 16:20
nl
Het Chinees-Indisch restaurant Wah Sing in Tilburg stopt. Het laatste gerecht zal 19 juni de keuken van de familie Mak verlaten. Dat zegt de zoon van de eigenaar, Hoi-Ming Mak, tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

ING
Het vertrek kwam volgens Mak onverwacht. "ING wil het pand aan het Wagnerplein huren voor een nieuwe vestiging. Dat maakte het besluit voor mijn vader makkelijker; hij heeft al een tijdje last van zijn gezondheid. Ook willen de kinderen de zaak niet overnemen", zegt Mak. Pijn doet het wel. "Natuurlijk. Wah Sing is toch zijn kindje."

Mak vindt de beslissing van zijn vader verstandig. "Hij stopt op zijn hoogtepunt; Wah Sing heeft een goede naam. Het restaurant verkopen zou de naam teniet kunnen doen."

Wah Sing heeft vorige week de klanten op de hoogte gebracht. Mak: "Zij reageerden emotioneel, maar ze begrijpen het wel."
Beste Chinees van Brabant
Het restaurant moest de Lange Muur uit Zwolle voor laten gaan. Desondanks is het bij de Chinees in Tilburg voorlopig nog goed eten. Rijst en nasi scoorden in 2010 een 9.6, de babi pangang een 9.1 en saté ajam een goeie 9.6.




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.