Schade bij papierhandel Heijnen Tilburg loopt in miljoenen

TILBURG - De schade door de brand bij papierhandel Heijnen in Tilburg bedraagt enkele miljoenen euro's. Dat zegt directielid Linda van Berkel. Het vuur heeft twee opslagloodsen volledig in de as gelegd. Alleen het kantoor en een kleine hal staan nog overeind.
Volgens Van Berkel wordt het bedrijf zo snel mogelijk herbouwd. De medewerkers van Heijnen kunnen tot die tijd bij een van de andere zeven vestigingen aan het werk. Ook de klanten zullen weinig merken omdat alle vrachtwagens nog in orde zijn. "We komen er wel bovenop", zei Van Berkel maandagmiddag tegen Omroep Brabant. Het is de eerste keer dat het bedrijf door een grote brand is getroffen.
Nablussen<BR>De brandweer is waarschijnlijk nog de hele week bezig met het nablussen. Het bluswater staat op sommige plekken inmiddels tot kniehoogte. Uit metingen van Rijkswaterstaat blijkt dat het water niet vervuild is. Volgens brandweercommandant Wilbert Kleijer is het 'een taaie brand'. "Het is een brand die we er niet uitkrijgen. Het is geperst materiaal, rollen papier. De brand gaat er in zitten, maar het water gaat er niet in. Althans niet op de conventionele manier. Daarom moeten we het uit elkaar rijten of met shovels onderdompelen in een bad met water, zoals we dat nu doen." Volgens de commandant duurt het zeker tot donderdag of misschien zelfs vrijdag voordat de brand geblust is.
Rioned<BR>Directeur Pieters van Rioned zegt dat zijn bedrijf zaterdag geluk heeft gehad. Rioned zit naast papierhandel Heijnen. Het bedrijf maakt apparatuur voor reiniging, inspectie en opsporing van rioleringen.
<b>Geen idee van de oorzaak</b><br>De leiding van Heijnen heeft nog geen idee van de oorzaak van de brand. De directie spreekt van een 'totaal raadsel' en noemt de plek waar de brand uitbrak 'onlogisch'. De brand ontstond in een opslagloods, terwijl een productiehal waar machines staan meer voor de hand zou liggen.
De directie van het bedrijf beschouwt de vestiging aan de Centaurusweg als verloren.
Overlast<BR>Dikke zwarte rook veroorzaakte afgelopen weekend <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1562581103/Brand+Heijnen+Tilburg+Het+hele+huis+vol+met+rook.aspx" target="_blank">overlast</a> voor omwonenden. De rook was in de wijde omgeving te zien.


Meer over dit onderwerp:
heijnen tilburg 112 112 brabant linda van berkel
Deel dit artikel: