Eind conflict deel collectie Liberty Park in zicht

7 juni 2011 om 16:47
nl
Het eind van het juridisch conflict over een deel van de collectie van het Liberty Park in Overloon komt in zicht. Het gerechtshof in Den Bosch doet naar verwachting begin volgend jaar uitspraak in deze zaak.
Geschreven door

De Stichting Historisch Materieel ligt al ruim vier jaar overhoop met de directie van het voormalige Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon. Ze leent onder meer ruim honderd militaire voertuigen en tientallen kanonnen uit aan het museum en wil die terughebben.
Schikking mogelijk
Op 1 december is een zitting gepland bij het hof in Den Bosch. De advocaten van de twee partijen houden dan ieder een pleidooi. Uiterlijk acht weken later volgt de uitspraak. Formeel kan een van de partijen hiertegen nog in beroep gegaan. In dat geval gaat de Hoge Raad zich buigen over de gevolgde procedure. Inhoudelijk wordt de zaak niet meer tegen het licht gehouden, zo verduidelijkt een woordvoerster van het hof.

Ze voegt er aan toe dat de precieze datum voor de uitspraak van het Hof aan het eind van de pleidooien, op 1 december dus, wordt bepaald. Het kan ook zijn dat beide partijen een schikking overeen komen.
ontevreden over samenwerking
De Stichting Historisch Materieel voert het beheer over de militaire collectie van de onlangs overleden Jaap de Groot uit Zwijndrecht. Ze deed de leiding van het Liberty Park in januari 2007 stomverbaasd staan door haar voor de rechter te dagen. De Groot was ontevreden over de samenwerking met het museum en wil de voertuigen terug hebben. Zijn dood heeft geen gevolgen had voor de wens van de stichting.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.