"Helmondse Rochelle Perts wint X-Factor 2011"

HELMOND - De spanning stijgt voor de 19-jarige Rochelle Perts uit Helmond. Samen met de driekoppige groep 'Adlicious' staat ze in de finale van de talentenjacht X-Factor op RTL4. Jurylid Gordon heeft laten weten dat hij verwacht dat Rochelle X-Factor 2011 wint.
Zieltjes winnen
Deze week tourden de twee overgebleven deelnemers door het hele land om zieltjes te winnen. Het publiek heeft al een week lang zijn stem kunnen uitbrengen op een van de finalisten. Adlicious en Rochelle zullen allebei vier keer het podium in de X-Factor-arena betreden. Er worden twee nummers uit de vorige liveshows gezongen. Daarnaast wordt een nieuw nummer opgevoerd. Ook zullen Adlicious en Rochelle hun single ten gehore gaan brengen, die alleen door de winnaar wordt uitgegeven.
Eigen liedje
In de liveshow van vrijdagavond zal Rochelle een eigen nummer ten gehore brengen. "Dat is heel uniek", legt coach Eric van Tijn in RTL Boulevard uit. "Dit is nog nooit vertoond in een finale van X-Factor. De zangeres wil nog niet veel kwijt over de single die zij zal gaan zingen en bij een overwinning wordt uitgebracht. Waar Adlicious een energiek nummer zal opvoeren, heeft Rochelle gekozen "voor een heel rustig nummer".
Favoriet
De Helmondse Rochelle geldt al weken als absolute favoriet in de strijd om een platencontract. In een poll van RTL Boulevard komt zij met 61procent van de stemmen als winnaar uit de bus. Ook jurylid Gordon is ervan overtuigd dat Rochelle de eerste Brabantse winnares van X-Factor zal worden. "De afgelopen weken heeft zij continu bovenaan gestaan. Het lijkt me sterk dat dat vanavond gaat veranderen", aldus het jurylid in de Goeiemorgenshow op Q-Music. CDA-gedeputeerde Ruud van Heugten "hoopt dat Rochelle wint" en wenst haar via Twitter veel succes. Hij besluit zijn tweet door terug te verwijzen naar de bezuinigingen op cultuur in Brabant: "De cultuur in Brabant is top!".
Platencontract
In het programma nemen niet alleen kandidaten het tegen elkaar op, maar ook de coaches Gordon, Stacey Rookhuizen, Angela Groothuizen en Eric van Thijn. Voor Rochelle's coach Eric van Tijn zou het zijn eerste X-Factor-overwinning zijn. Naast het platencontract wint de winnaar van de talentenjacht ook een auto. Rochelle heeft eerder aangegeven ons land te willen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan. Haar coach Eric van Tijn heeft aangegeven na het X-Factoravontuur Rochelle verder te willen begeleiden. "Maar die beslissing ligt in handen van de platenmaatschappij".
Huldiging
Rochelle wordt op tweede Pinksterdag gehuldigd in de Warande in Helmond, zelfs als ze vrijdagavond de finale van X-Factor niet wint. Vanwege de verwachte drukte verzoekt de gemeente Helmond bezoekers om niet met de auto te komen.
Meer over dit onderwerp:
x-factor rochelle perts helmond