Rochelle uit Helmond wint X-Factor 2011

AMSTERDAM - Rochelle Perts is de winnares van X-Factor 2011. De Helmondse kreeg 73 procent van de stemmen en versloeg daarmee in de finale zanggroep Adlicious.
De zangeres wint een platencontract en een auto. Ze heeft echter nog geen rijbewijs. "Ik laat nu alles lekker over me heen komen", zei Rochelle na afloop.
No Air eerste single
Voorafgaand aan de finale werd Rochelle al gezien als de favoriet. In de finale zong ze Fever van Beyonce, Price Tag van Jessie J, het zelfgeschreven Strong en No Air van Jordan Sparks. Dat laatste nummer wordt ook haar eerste single.
Naar het songfestival?
Voor Rochelle's coach Eric van Tijn was het zijn eerste X-Factor-overwinning zijn. Behalve de kandidaten, nemen ook de coaches het in X-Factor tegen elkaar op. Rochelle heeft eerder aangegeven ons land te willen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan. Haar coach Eric van Tijn heeft aangegeven na het X-Factoravontuur Rochelle verder te willen begeleiden. "Maar die beslissing ligt in handen van de platenmaatschappij".
Huldiging in Helmond
Rochelle wordt op tweede Pinksterdag gehuldigd in de Warande in Helmond. Vanwege de verwachte drukte verzoekt de gemeente Helmond bezoekers om niet met de auto te komen.
Felicitaties van burgemeester
Burgemeester Fons Jacobs van Helmond feliciteerde Rochelle vrijdagavond via Twitter met haar overwinning.Meer over dit onderwerp:
rochelle x-factor