Kane speelt (veel) te hard op Parkfeest

19 juni 2011 om 11:40
nl
Rockband Kane heeft de organisatie van het Parkfeest in Oosterhout zaterdag voor het blok gezet. Dat beweert Parkfeest-voorzitter Frank Eikhout. De tourmanager dreigde dat de band niet zou spelen als het volume van de band niet omhoog mocht. De gemeente Oosterhout overweegt juridische stappen tegen het Parkfeest vanwege overschrijding van het geluidsniveau.
Geschreven door

Het Parkfeest had een vergunning voor 95 decibel en de manager van Kane, Edwin Jansen eiste dat de band 105 decibel mocht produceren. Daar was volgens Parkfeest-voorzitter Frank Eikhout geen discussie over mogelijk.
Stond in contract
Manager Jansen onderschrijft dat. Het geluidsniveau was namelijk afgesproken en vastgelegd in het contract. "Kane is een rockband en daar hoort een sterk geluid bij. Met 95 decibel kunnen wij ons ding niet doen, dus daarom eisen wij van organisaties dat we 106 decibel mogen spelen, anders komen we niet. Dat zijn geen rare eisen. Artiesten als Anouk en Golden Earring hebben dezelfde voorwaarden."
Nog 5 decibel harder
Volgens voorzitter Eikhout speelde Kane echter nog vijf decibel harder, 110 decibel dus. "Dat is voor alle mensen die in het park staan kans op gehoorbeschadiging. Waar ze mee bezig waren begrijp ik niet."
Binnen de norm
Volgens Edwin Jansen klopt niets van dat verhaal. "Iemand van de organisatie heeft tijdens het optreden aangegeven bij de geluidsman dat het te hard stond en het zachter moest, waarna de geluidsman met zijn eigen decibelmeter aangaf dat hij nog onder de 105 decibel zat met het geluid, dus binnen de norm volgens het contract tussen Kane en de organisatie. Daarna heeft de geluidsman niemand meer gezien."
Juridische stappen
De politie kreeg in totaal dertig meldingen binnen van geluidsoverlast. De gemeente Oosterhout onderzoekt nog of ze juridische stappen gaat nemen tegen het Parkfeest. Voorzitter Eikhout maakt zich daar niet al te veel zorgen over. "De soep wordt vaak minder heet gegeten dan ze wordt opgediend. We hebben een hele goede relatie met de gemeente en ik ben er vast van overtuigd dat we hier uitkomen."
Laatste keer
Volgens het Parkfeest is dit de laatste keer geweest dat de Haagse band in Oosterhout heeft opgetreden. Dat komt niet eens zo door het meningsverschil over het volume, Eikhout vond de mentaliteit van de band en manager Jansen vooral kwalijk, omdat er geen gesprek mogelijk was. Jansen erkent dat hij niet in discussie wilde gaan. "Het is niet ons probleem dat een organisatie andere afspraken met ons maakt dan met de gemeente."
Boetekleed
Eikhout geeft uiteindelijk wel toe dat er fouten zijn gemaakt. "We trekken het boetekleed aan. Dit is niet zoals wij dit graag zien. Het was een feest voor de 5.500 gasten van het Parkfeest. Wij willen dat mensen die in de directe omgeving wonen van afspraken op aan kunnen. Helaas zijn er zelfs mensen uit de omgeving die ongevraagd mee hebben kunnen genieten. Wij bieden daarvoor onze oprechte excuses aan", aldus de voorzitter.
Succesvolle editie
Ondanks het voorval met Kane, spreekt de voorzitter van een zeer succesvolle editie. De samenwerking met de andere artiesten was volgens Eikhout gelukkig wel positief.




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!